Diumenge, 03 de març del 2024

La FCAC reclama mesures que alleugerin l’impacte de la sequera a les cooperatives agràries i ramaderes

"Cal definir mesures transversals de suport al sector agrari per evitar una progressiva caiguda de les produccions i el consegüent encariment dels aliments".

|

- Publicitat -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha sol·licitat al Departament d’Acció Climàtica (DACC) mesures que contribueixin a pal·liar el greu impacte de la sequera a les explotacions i les cooperatives agràries i ramaderes. La demanda es va traslladar ahir a la tarda a la consellera Teresa Jordà i el seu equip, en el marc de la Taula Agrària.

Ramon Sarroca, president de la FCAC, alerta que “aquesta campanya ja s’ha produït una davallada important de les produccions de secà com olivera, cereals d’hivern, fruita seca i vinya. Les perspectives per a la propera campanya són també preocupants i més sectors es podrien veure afectats per la crítica situació d’escassedat d’aigua, que posaria en perill fins i tot la disponibilitat de pastures per al bestiar. Cal definir mesures transversals de suport al sector agrari per evitar una progressiva caiguda de les produccions i el consegüent encariment dels aliments”.

Publicitat

La sequera pluviomètrica severa i l’estat dels embassaments a les conques internes a un 30% de la seva capacitat són indicadors preocupants per a la propera campanya de reg, que serà d’escassa disponibilitat d’aigua i que condicionaria les collites novament a la baixa.

La FCAC denuncia que, en paral·lel a aquesta situació, les cooperatives i el seus associats es veuen sotmesos a una forta pressió burocràtica per a la sol·licitud de la declaració única (DUN), que s’ha vist agreujada pels condicionants de la nova Política Agrària Comuna (PAC) i l’obligació, entre d’altres, de portar un quadern digital. En aquest context d’externalització de les càrregues administratives al sector, la FCAC reclama mesures per enfortir el cos tècnic de les cooperatives que actualment ha de donar suport a les explotacions en aquest àmbit mentre podria estar desatenent funcions rellevants com l’assessorament agronòmic.

Així mateix, la FCAC tornarà a reclamar que s’incrementi l’impuls a les actuacions del pla de xoc per pal·liar els danys que la fauna salvatge –especialment conills, porc senglar, cabirol i algunes aus- provoquen en els conreus agrícoles i a la ramaderia.

A Catalunya, hi ha 193 empreses cooperatives que agrupen gairebé 29.000 socis productors. Representen un 53% de la Producció Final Agrícola i un 24% de la Producció Final Ramadera.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 36600 more Info on that Topic: territorirural.cat/la-fcac-reclama-mesures-que-alleugerin-limpacte-de-la-sequera-a-les-cooperatives-agraries-i-ramaderes/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]