Diumenge, 23 de juny del 2024

Comença la Barcelona Wine Week que bat tots els rècords en xifres

El saló reuneix durant tres dies els grans importadors de vi de països com els Estats Units, Alemanya, Regne Unit, Brasil, Japó o la Xina

|

- Publicitat -

Aquest dilluns ha arrencat la tercera edició de la Barcelona Wine Week (BWW), aconseguint xifres rècord: 828 cellers expositors, 70 denominacions d’origen i segells de qualitat, i més de 20.000 persones acreditades. La fira, amb base al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, és considerada “la primera gran cita de l’any per al sector i continua creixent amb l’objectiu essencial de generar negoci i valor”, assegura Javier Pagés, el president de la pròpia BBW i de la DO Cava. El saló reuneix durant tres dies (del 6 al 8 de febrer) els grans importadors de vi de països com els Estats Units, Alemanya, Regne Unit, Brasil, Japó o la Xina, i estan previstes més de 8.000 reunions de negoci entre expositors i compradors professionals.

Amb el lema ‘Espanya, mosaic singular de sòls’, la Barcelona Wine Week proposa un “viatge immersiu” pels vins de l’Estat i serà de nou un gran fòrum de negoci que reunirà milers de professionals de la gran distribució, importadors, centres majoristes, distribuïdores especialitzades, detallistes i botigues gurmet. La tercera edició del saló ofereix un programa de ponències i taules rodones sobre sostenibilitat, innovació o digitalització en els cellers. S’analitzaran reptes com la gestió de sòls de vinya davant el canvi climàtic, els beneficis de l’ecodisseny, noves vies de reutilització de les ampolles o la protecció de les vinyes velles del país. Tampoc faltaran els tastos i les conferències amb prop de 90 experts i sommeliers, entre els quals destaquen Tim Atkin, Luis Gutiérrez, Norrel Robertson o Álvaro Palacios.

Publicitat
L’estand de Roger Goulart al Barcelona Wine Week serveix una copa a una compradora

La BWW, “un aparador de primer ordre”

“Estem en un país on la meitat de les exportacions agroalimentàries són de vins a granel”, ha afirmat Pagés, tot recordant que Espanya és el tercer major productor de vi del món (amb 40,5 milions d’hectolitres el 2022), el primer exportador en volum i el tercer en valor (més de 2.900 MEUR exportats el 2021). “La BWW creix en tots els aspectes i estem contents d’acollir un any més tot el sector vitivinícola de l’Estat”, ha comentat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que considera el saló “un aparador de primer ordre”. “Un aparador que és possible gràcies a la feina dels homes i dones que treballen els nostres camps i que són la primera baula de la cadena del món del vi”, ha volgut deixar clar Jordà.

“El sector del vi és l’avantguarda i la punta de llança del sector agroalimentari espanyol”, ha reconegut el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas. “I ara afronta un moment fonamental que s’ha de basar en la recerca de la qualitat, la singularitat i la diferenciació”, ha reflexionat en veu alta Planas. “La clau del present i del futur implica produir vins excel·lents, i que siguin coneguts i consumits. Per això són tan importants fires com la BWW”, ha recalcat el titular d’Agricultura, que també ha posat sobre la taula la importància de recursos com els fons europeus per promocionar el vi (50 MEUR provinents de Brussel·les).

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, al Barcelona Wine Week

En paral·lel, Planas ha opinat sobre la polèmica per la decisió d’Irlanda d’obligar totes les begudes alcohòliques –inclòs el vi- a etiquetar sobre els perjudicis de l’alcohol sobre la salut. “Això pot trencar el mercat únic. Creiem que les condicions dels vins han de ser unitàries a tot el continent”, ha insistit el conseller d’Agricultura, que reclama a la Unió Europea que actuï per impedir que un estat com Irlanda “imposi condicions particulars al consum de vi”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.