Diumenge, 03 de març del 2024

Vallter 2000 i Vall de Núria han hagut de tancar a causa de les fortes ventades

"Tancar és un perjudici i més durant el cap de setmana, que solen ser els dies de màxima afluència"

|

- Publicitat -

El fort vent d’aquest diumenge ha causat que les estacions d’esquí Vallter 2.000 i Vall de Núria (Ripollès) no hagin obert. Les dues estacions han tingut xifres similars, en les que el vent arribava entre 50 i 60 quilòmetres per hora, amb algunes ràfegues que arribaven als cent quilòmetres/hora, i la temperatura era de -10 graus, però la sensació tèrmica era de -20 graus. Des de Vallter, Enric Serra explica que no es podia obrir perque amb les ventades “no es complien les condicions de seguretat”.

“Tancar és un perjudici i més durant el cap de setmana, que solen ser els dies de màxima afluència”, admet el director de Vallter, que detalla que el fort vent “és normal a l’hivern”. “El que no era normal eren les altes temperatures i la falta de precipitació que teníem fins ara”, determina.

Publicitat

A causa d’aquestes altes temperatures, la temporada no està siguent bona. La del 2022 va ser, segons paraules d’Enric Serra, “una de les millors per a Vallter”. I el contrast, assegura, és gran. Enguany, s’ha patit una davallada de la venda de forfets, però també de tots els serveis de l’estació des de lloguer de material, passant per la reserva de classes d’esquí i, en conseqüència, les consumicions als bars. I no només per a l’estació, “la falta de neu la pateix tota la vall de Camprodon”, amb menys reserves a hotels i restaurants.

Convé que nevi

Amb tot, esperen que la previsió del descens de temperatures “permeti encarar la temporada amb més alegria”. Fins ara, a Vallter només hi havia obertes les dues pistes de debutants amb tres remuntadors i la zona de trineus. “Convé que nevi”, insisteix Serra, que detalla que tot i que es poden ajudar produint neu amb canons, no és viable fer tota la que necessiten perquè “la xarxa de neu artificial és només de suport a la natural”. “Quan hagi passat l’episodi de vent, que sol durar entre dos i tres dies, mirarem si podem obrir alguna pista més”, conclou.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]