Diumenge, 23 de juny del 2024

Molins de Rei ha tornat a celebrar la Fira de la Candelera amb el seu format habitual

Tot i així, la fira no ha arribat als 900 expositors que solia acollir abans de la pandèmia per evitar aglomeracions

|

- Publicitat -

La 172a Fira de la Candelera de Molins de Rei (Baix Llobregat) ha recuperat enguany el seu format habitual, amb totes les activitats de format presencial i gairebé 700 els expositors, en contraposició als 350 d’anys anteriors.

El regidor ha detallat que l’any passat el certamen, declarat festa tradicional d’interès nacional, es va reduir un 40% per la pandèmia i que enguany torna al 100%. Amb tot, la fira no arriba als 900 expositors que solia acollir abans de la pandèmia per evitar aglomeracions. “Una de les coses bones que ens ha ensenyat la pandèmia és a posar parades a només una banda del carrer, cosa que fa que la gent que ens visita ens valori més”, ha relatat.

Publicitat

Sánchez ha explicat que en aquesta edició continuen “potenciant molt la gastronomia, sigui de Catalunya o d’arreu de l’Estat” i que la seva “voluntat és continuar creixent”. En diferents estands s’hi pot provar la coradella, el plat estrella de la fira, un estofat que està fet de menuts de xai. Un guisat que en els darrers anys s’ha reformulat per crear-ne una botifarra que només es ven aquests dies.

Una dona paga embotit a la Fira de la Candelera de Molins de Rei

Una altra de les novetats és la presentació i publicació del conte ‘El tresor de la Candelera’ de la periodista Mònica Usart i la il·lustradora Roser Calafell. Una obra especialment dirigida als infants i que, segons Sánchez, és un “tresor” més del certamen.

Enguany, el fil conductor de la Candelera és la sostenibilitat, per aquesta raó s’ha reduït un 50% la moqueta dels expositors, cosa que ha permès reduir uns 1.200 metres de catifa, i s’han utilitzat menys plàstics en les parades.

L’agricultura és el fil conductor i l’origen d’aquesta festa que s’ha mantingut al llarg dels anys, i alhora ha anat incorporant diferents canvis i novetats, i ha sabut combinar tradició i modernitat, que són els dos elements que caracteritzen aquest esdeveniment firal. La Fira és, d’una banda, l’exponent d’un bon nombre de sectors que abracen aspectes molt diversos de l’economia: planter i jardineria, maquinària agrícola i de jardineria, cavalls i bestiar, vins, alimentació, comercial i industrial, de l’automòbil, brocanters i col·leccionisme, artesania i encants, ecologia, arts; i, d’altra, és el marc on es desenvolupen diferents activitats culturals i festives.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: territorirural.cat/molins-de-rei-ha-tornat-a-celebrar-la-fira-de-la-candelera-amb-el-seu-format-habitual/ […]

Comments are closed.