Dijous, 25 de abril del 2024

La fira de la Candelera omple Molins de Rei aquest cap de setmana

|

- Publicitat -

La tradicional Fira de la Candelera torna a omplir aquests dies els carrers de Molins de Rei (Baix Llobregat), després de celebrar-se l’any passat en format digital per la pandèmia. Riuades de gent baixaven pel centre des de primera hora del matí d’aquest dissabte, amb 300 estands per visitar, un terç dels que són habituals. Malgrat el format reduït per la covid-19, que també ha obligat a eliminar els concerts d’entre la cinquantena d’activitats que s’ofereixen aquest any, els veïns han celebrat el retorn de la fira en un ambient familiar i festiu. Gastronomia, artesania, automoció i noves tecnologies conflueixen al recinte firal, on hi ha parades d’entitats locals i un espai amb taules a l’aire lliure per gaudir de la restauració.

Una de les parades tradicionals de la fira

La fira, que en aquesta edició s’ha celebrat del 28 de gener al 6 de febrer, ha previst diverses mesures per evitar aglomeracions, com ara un indicador a la web on s’informa constantment de l’afluència de visitants. Així mateix, diverses de les activitats s’han emés per internet, com ara les jornades d’empresa, i gran part dels expositors compten amb un estand virtual a la web.

Publicitat

 

En l’espai gastronòmic, destaca la zona de cuina en directe a la plaça de Catalunya, així com l’àrea de degustació de vins i caves a la plaça de la Llibertat i l’espai dedicat a la restauració a la plaça de l’1 d’octubre.

La zona de cuina en directe a la plaça de Catalunya

La programació també té una zona dedicada a la natura, amb tallers d’horta i una mostra de maquinària agrícola, a més d’un concurs de planter. Tampoc no hi falta la cultura, amb artesania, petites actuacions musicals i de teatre i activitats per a amants de la brocanteria i el col·leccionisme.

 

Durant la presentació de la fira, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va destacar que tot i que la La Candelera no tindrà aquest any la seva magnitud habitual, sí que mantindrà la seva “essència”. “No és el que voldríem, però com a mínim recuperem la meitat que no es va poder viure l’any passat”, va indicar.

En aquesta edició, el pregó va anar a càrrec de la comunicadora molinenca Elisenda Carod, acompanyat d’un espectacle, produït per La Chiribita, per reflexionar sobre els nous canals i els nous llenguatges.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies