Dissabte, 18 de maig del 2024

La FCAC lidera la innovació per valorar els subproductes agraris mitjançant biorefineries

|

- Publicitat -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha presentat, avui, les conclusions del projecte europeu AGRIMAX sobre economia circular en el sector agroalimentari. A la sessió, realitzada per webinar, hi han participat un centenar d’experts de països com Anglaterra, França, Itàlia, Japó, Bèlgica, Lituània, Brasil, Portugal, Turquia i Irlanda, entre d’altres.

 

Publicitat

Els assistents són experts en recerca, professors universitaris, tecnòlegs de centres d’innovació, estudiants de màsters i doctorats, així com representants de les administracions públiques i consultories,  interessats a conèixer l’aplicació industrial concreta dels resultats del projecte innovador AGRIMAX liderat, a Catalunya, per les cooperatives agràries.

 

El projecte ha servit per confeccionar un mapa de noves formes de valoritzar els residus agroalimentaris, desenvolupant productes d’alt valor i dissenyant rutes competitives per a la comercialització mitjançant instal·lacions de processament flexibles, prioritàriament cooperatives, que maximitzin la sostenibilitat en l’àmbit europeu.

 

Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha destacat que “les cooperatives agràries som agents del canvi cap a una economia més verda i estem liderant projectes de bioeconomia circular. En les fases de producció primària i transformació de la cadena alimentària, treballem per identificar els potencials d’aprofitament de materials que actualment considerem residus i esdevenen un problema de gestió, en lloc d’aportar valor”.

 

El volum de producció d’aquests subproductes és rellevant ja que, només a Europa, es perden al voltant de 90 milions de tones d’aliments i 700 milions de tones de cultiu cada any. En el sector ramader es produeixen elevats volums de dejeccions ramaderes i, en l’àmbit agrícola, cal tenir en compte des de les restes de poda o de sega fins a subproductes de la fase d’elaboració com la pinyolada de l’oliva i les vinasses a la vinya.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies