Dissabte, 04 de maig del 2024

La CE es planteja deixar el vi i la carn vermella fora de la política de promoció dels productes europeus

|

- Publicitat -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) mostra la seva preocupació davant l’anunci de la Comissió Europea de revisar la política de promoció dels productes europeus i deixar fora d’aquesta línia aliments com la carn vermella i el vi. La política de promoció, que està establerta en el Reglament (UE) 1144/2014, té com a objectiu augmentar la competitivitat i el consum dels productes agraris de la Unió Europea millorant la seva visibilitat i està previst que es revisi com un dels elements dins l’estratègia ‘Del camp a la taula’.

La FCAC argumenta que tant la ramaderia com la vinya són dos sectors estratègics i tradicionals de la indústria agroalimentària catalana, amb dinamisme en els mercats internacionals i un paper estratègic en el manteniment de l’activitat econòmica i l’arrelament de la població al territori. A més, expressa “incomprensió” davant d’una mesura que considera desproporcionada i poc rigorosa amb unes pautes saludables.

Publicitat

El consum moderat de vi i carn compleix una funció essencial com a part d’una dieta equilibrada. La producció de vi a Catalunya s’inicia fa més de 2.700 anys i està inclòs a la dieta mediterrània, considerada una de les més saludables del món. La carn aporta determinats nutrients que no es poden obtenir d’aliments d’origen vegetal i la indústria càrnica és el principal sector agroalimentari de Catalunya, comunitat que representa el 51% en volum d’exportacions del conjunt de l’Estat.

D’altra banda, l’exclusió de la carn vermella i el vi de la política de promoció agroalimentària europea podria agreujar la situació d’uns sectors que, entre 2013 i 2019, a Catalunya han vist reduït el consum un 23% -carn de boví- i un 24% -vi i cava-, segons dades del panell de consum a les llars elaborat pel Ministeri d’Agricultura.

Tant el sector ramader-carni com el sector vitivinícola cooperatius catalans estan compromesos en el compliment de les normatives per proporcionar a la població aliments segurs i de qualitat, alhora que treballen per esdevenir referents en productes alimentaris a nivell mundial. La seva exclusió de la política de promoció per part de la Comissió Europea enviaria un missatge erroni a la societat, donant per fet que es tracta de productes no saludables ni sostenibles i posaria en risc la sostenibilitat econòmica i social d’aquests dos sectors.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: territorirural.cat/la-ce-es-planteja-deixar-el-vi-i-la-carn-vermella-fora-de-la-politica-de-promocio-dels-productes-europeus/ […]

Comments are closed.