Dimarts, 16 de juliol del 2024

Els forts xàfecs neguen camps de fruiters, oliveres i ametllers al Segrià i les Garrigues

Avís de perill per tempestes amb pedra i fort vent al Pallars Jussà

|

- Publicitat -

Les fortes pluges d’aquest diumenge a la tarda han negat camps de fruiters, oliveres i ametllers a les Garrigues i en municipis del sud del Segrià, com Torrebesses. Alguns pagesos del municipi esperen que l’aigua no s’estanqui i pugui baixar sense causar danys als arbres, malgrat que caldrà veure l’evolució de les precipitacions. Els xàfecs en aquesta zona tampoc haurien provocat danys per pedra, segons ha explicat, el president d’Asaja Lleida, Pere Roqué. Pel que fa al Pallars Jussà, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per tempesta que pot anar acompanyada de pedra i fort vent.

Roqué creu que les pluges “no tindran repercussió” en els arbres fruiters, ametllers i oliveres. I “més venint de la sequera que venim”, ha afegit. Tot i això, el president d’Asaja Lleida ha explicat que els aiguats han pogut provocar alguns danys materials en les explotacions. De fet, diversos agricultors de Torrebesses s’han apropat als seus camps per observar l’afectació de l’aigua. Malgrat això, creuen també que, en principi, els aiguats no faran mal als arbres.

Publicitat

Tant el conjunt de pagesos com Roqué han lamentat que aquestes pluges no hagin arribat a temps i en una intensitat menor per salvar els cultius a diferents punts de Ponent, com els que envolten el canal d’Urgell, que a partir d’aquest dilluns iniciarà el primer torn de reg de supervivència per a arbres fruiters.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies