Diumenge, 03 de març del 2024

El Departament d’Acció Climàtica fa efectiu el tancament del dipòsit controlat de Solius

Aquesta setmana ja han començat els treballs previs i s'estima que el projecte de clausura i segellat definitiu pugui finalitzar a principis de 2025

|

- Publicitat -

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha fet efectiu el tancament del dipòsit controlat de Solius des del passat 12 de febrer, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia. La consellera, Teresa Jordà i Roura, acompanyada pel director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire i Soler, i la directora dels serveis territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sánchez i Sala, han visitat aquesta tarda el vas on ja s’han aplicat les primeres capes de terra.

“Des del Govern vam dir que no vacil·laríem en el compliment de la sentència. I així ho hem fet per responsabilitat. Des del Departament hem treballat des del primer minut per ser part activa de la solució i així ho seguirem fent perquè estem i estarem al costat de tots els ajuntaments afectats i de tots els veïns i veïnes dels municipis que són usuaris de Solius”, ha manifestat la consellera Jordà.

Publicitat

Visita dels treballs previs al tancament del dipòsit

Aquestes primeres capes són els treballs previs a la clausura i segellat definitiu que el Departament estima que pugi estar enllestit a principis de 2025. Segons ha detallat el director de l’Agència de Residus durant aquest 2023 es redactarà i licitarà el projecte executiu del tancament i segellat per poder començar les actuacions a principis de 2024. I, en aquest sentit, ha recordat el compromís de l’Agència en assumir també el cost total que s’estima en aproximadament uns 3 milions d’euros.

Peraire ha recordat també que la comarca del Baix Empordà té “ara una gran oportunitat” per un pas endavant en termes de sostenibilitat. “Des de l’Agència de Residus hi serem per acompanyar aquests ajuntaments cap a models eficients selectiva com el porta a porta i la gestió posterior en plantes de triatge. És el camí que ens hem marcat perquè la solució sostenible i eficaç en la gestió de residus”, ha afegit.

“El millor residu és el que no es genera. I la generació de residus ens apel·la a totes i a tots com a societat, perquè les deixalles que generem tenen aquest destí”, ha conclòs el director de l’ARC.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 44924 more Info to that Topic: territorirural.cat/el-departament-daccio-climatica-fa-efectiu-el-tancament-del-diposit-controlat-de-solius/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: territorirural.cat/el-departament-daccio-climatica-fa-efectiu-el-tancament-del-diposit-controlat-de-solius/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]