Dimecres, 22 de març del 2023

Anuncien l’imminent tancament de l’abocador de Solius

La secretària d'Acció Climàtica, Anna Barnadas, signarà en les properes setmanes la resolució del tancament definitiu de la infraestructura.

|

- Publicitat -

El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, va anunciar divendres, amb la directora dels serveis territorials de Girona del Departament, Elisabet Sánchez i Sala, l’imminent tancament del dipòsit controlat de Solius després de reunir-se amb els membres de la plataforma Salvem Solius.

Peraire va explicar que durant les properes setmanes la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López, signarà la resolució que formalitzarà el tancament definitiu de Solius, en compliment de la sentència ferma que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Publicitat

El director de l’ARC va explicar que es reunirà amb el Consorci de Solius, el Consell Comarcal del Baix Empordà i els ajuntaments properament per abordar conjuntament l’alternativa a la gestió dels residus. La prioritat de l’Agència de Residus de Catalunya en aquests moments és acordar una alternativa a la fracció de la resta dels municipis que en són usuaris. La sentència no afecta a la planta de compostatge que queda operativa.

El director, Isaac Peraire, va afirmar que el Govern estarà “al costat dels ens locals amb els que estem en permanent contacte i amb els que cercarem una solució alternativa”. I, en aquest sentit, va afegir que des de l’Agència de Residus han treballat “intensament atenent la preocupació i la urgència”.

“El territori necessitava d’aquesta gestió i planificació, i no defugim de la nostra responsabilitat”, ha conclòs Peraire.

El director, Isaac Peraire, informant als mitjans de comunicació amb la directora dels serveis territorials, Elisabet Sánchez.

20 municipis aporten a l’abocador

El Consorci de Solius és el titular de les instal·lacions del complex, que acullen un dipòsit controlat i una planta de compostatge. El Consorci està constituït per l’Agència de Residus de Catalunya i la Mancomunitat de Municipis del Ridaura, formada pels municipis de Llagostera, Santa Cristina d’Aro, Castell i Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Calonge.

El dipòsit controlat actualment rep la fracció resta dels municipis consorciats i d’altres municipis de les comarques del Gironès i el Baix Empordà: Cassà de la Selva, Celrà, Corçà, Forallac, Garrigoles, Mont-Ras, Palafrugell, Palamós, Salt, Sant Jordi Desvalls, Torroella de Montgrí, Vall-llobrega, Vilablareix, Viladasens i Vilopriu. Les aportacions de tots aquests municipis sumen prop de 40.000 tones anuals de fracció resta.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email