Dimarts, 16 de juliol del 2024

Alcarràs arrassa als Gaudí

Aquesta nit, Carla Simón ha recollit quatre guardons per aquest film, entre ells el de millor pel·lícula.

|

- Publicitat -

‘Alcarràs’, de Carla Simón i guanyadora de l’Os d’Or de la Berlinale, s’endinsa en la pèrdua d’un model de vida familiar basat en l’agricultura. El preu de la fruita, l’especulació i les energies renovables fan de motor d’un film que interpreten actors no professionals. Simón explica què, al seu entendre, la família és el motor de conflictes i de “moments molt bonics” i reconeix que tenia ganes d’expressar “com l’energia i les emocions d’una família es mouen com un tot”.

Aquesta aclamada pel·lícula ha rebut el premi especial del públic a la gala dels Gaudí. El primer premi que ha recollit aquesta nit, però no l’últim. Carla Simón ha tornat a pujar a l’escenari, aquest segon cop acompanyada d’Arnau Vilaró, per recollir el Gaudí al millor original, premi al qual també hi aspiraven Albert Serra amb ‘Pacifiction‘; Mikel Gurrea i Francisco Kosterlitz amb ‘Suro‘ i Pilar Palomero, amb ‘La maternal‘.

Publicitat
Arnau Vilaró i Carla Simón recollint el Gaudí a millor guió per “Alcarràs”.

Alcarràs també ha estat premiada amb el premi Gaudí a la millor direcció, un guardó que Carla Simón ja va rebre fa cinc anys amb “Estiu 1993”. En aquesta categoria, la cineasta competia amb Albert Serra, director de ‘Pacifiction’; Isaki Lacuesta, d’‘Un año, una noche’ i Pilar Palomero, directora de ‘La maternal’. La pel·lícula també ha rebut el premi Gaudí a la millor direcció de producció, què l’ha recollit Elisa Sirvent.

L’última vegada que Carla Simón ha pujat de nou a l’escenari, aquest cop ja per última vegada, ho ha fet acompanyada de tot l’equip per a recollir el premi Gaudí a la millor pel·lícula. Guardó que també va guanyar fa cinc anys amb la pel·lícula “Estiu 1993”.

L’equip al complet d'”Alcarràs”, què s’ha imposat als Premis Gaudí

Aquesta nit passada ha estat la nit dels Gaudí, però també podríem afirmar que ha sigut la nit de Carla Simón i la seva pel·lícula Alcarràs.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.