Dijous, 25 de abril del 2024

El Baix Segre confia que “Alcarràs” i l’èxit del film ajudarà a valorar la feina al sector de la pagesia

|

- Publicitat -

El Baix Segre i el sector de la pagesia en especial confia que l’èxit que ha aconseguit la pel·lícula ‘Alcarràs’ contribueixi millorar els preus de la fruita i els productes del camp en general. El film de la directora Carla Simón que aquest dimecres passat va guanyar l’Os d’Or a la Berlinale ha generat eufòria entre els veïns dels municipis on s’han rodat escenes de la pel·lícula. Viuen amb il·lusió l’interès internacional que han despertat les terres de Ponent i asseguren que s’hi troben “identificats”. “És molt emotiu el que s’ha aconseguit”, ha dit, Òscar Viladegut un veí d’Aitona que va treballar en les localitzacions d’algunes escenes on es mostra com funciona el reg a manta en uns camps de fruiters.

 

Publicitat

Òscar Viladegut ha contribuït a la pel·lícula ‘Alcarràs’ buscant una finca de presseguers d’Aitona on es va rodar com funciona el sistema de regadiu que s’anomena “a manta”. El sistema consisteix en què s’obra una pala d’un sèquia per deixar entrar l’aigua de cop al camp i llavors els terrenys s’inunden durant unes hores per tal que els arbres quedin regats. Per gravar la seqüència, Viladegut ha explicat que van haver de condicionar un aparcament per tots els vehicles que formaven part del rodatge, que en aquest punt en concret, va durar 3 dies.

Un dels camps d’Aitona on es va rodar “Alcarràs”

De la seva banda, un pagès d’Aitona, Climent Agustí, ha reconegut que els costa de creure l’èxit que ha tingut la pel·lícula. La gent està molt contenta, ha assegurat, sobretot a la zona del Segrià i a Alcarràs en concret. Agustí no té cap dubte que el film ajudarà a la pagesia i servirà per donar valor a la feina que fa al sector. En aquest sentit, ha recordat que malgrat fa un parell de campanyes que els preus han anat bastant bé, el sector de la fruita dolça portava anys amb pèrdues.

Un pagès i un veí d’Aitona, en un dels camps on es va rodar Alcarràs

Així mateix, Climent Agustí espera que la pel·lícula serveixi per mostrar el que costa produir fruita. És un missatge que ja s’ha estat intentant donar amb les campanyes de ‘Fruiturisme’ que fa 10 anys que porten visitants als camps de presseguers i nectarines durant l’època de la floració. Agustí afegeix que mai s’hauria imaginat que es faria una pel·lícula sobre la pagesia i admet que si ara la tornessin a fer “segur que hi col·laboraria tothom”.

 

De la seva banda, l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Jané, no ha parat d’atendre mitjans de comunicació des de dimecres al vespre quan es va donar a conèixer el guardó. Una cinquantena, ha comptabilitzat. Remarca que ho estan vivint de forma intensa i “amb els pèls de punta”. Jané també confia que la pel·lícula serveixi per continuar “reivindicant la feina de la pagesia” i que es faci ressò a tot Europa.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

4 COMMENTS

Comments are closed.