Dimecres, 24 de abril del 2024

La síndica de greuges reclama l’aprovació de plans d’emergència davant la sequera als municipis grans

|

- Publicitat -

La síndica de greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas, demana als ajuntaments dels municipis grans que aprovin plans d’emergència davant la sequera i ha obert una actuació d’ofici per analitzar l’actuació de les administracions públiques en relació a aquest fenomen. La síndica recorda que la llei del Pla hidrològic nacional estableix l’obligació que els municipis de més de 20.000 habitants disposin d’un pla d’emergència i dona un termini de quatre anys per aprovar-los. Per això, s’ha adreçat a aquells municipis que no consta que disposin d’aquests plans i els ha requerit informació sobre la fase d’elaboració en què es troben, quin és el calendari previst per aprovar-los i quina difusió se’n farà entre la ciutadania.

 

Publicitat

La institució també s’ha adreçat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per saber quins municipis han comunicat que estan elaborant aquests plans i ha demanat informació sobre la publicació d’aquesta llista de municipis al seu web.

 

En aquest context i davant l’episodi de sequera que pateix Catalunya, l’equip de la síndica de greuges ha obert una actuació d’ofici per analitzar l’actuació de les administracions públiques en relació amb aquest fenomen. L’actuació pretén valorar l’actuació de les administracions públiques competents, tant des d’un punt de vista ambiental com del de les persones consumidores. Per aquest motiu, la investigació de la institució es durà a terme de forma transversal i conjunta entre les àrees de medi ambient i de consum. “Atès que de manera freqüent molts municipis no poden garantir la continuïtat del subministrament o la qualitat de l’aigua, i atès que es tracta d’un servei bàsic i imprescindible per a la vida quotidiana, la síndica vol analitzar com repercuteix aquest fet en les factures que abonen les persones consumidores”, explica la institució en un comunicat.

 

En el mateix comunicat, la síndica es mostra preocupada per l’evolució dels indicadors de sequera hidrològica i de pluviometria i recorda la situació en què es troben les reserves dels embassaments: al 38% de la seva capacitat, 37% en les conques internes de Catalunya, segons el Portal de la Sequera de l’Agència Catalana de l’Aigua. A més, també mostra preocupació perquè alguns municipis s’han vist obligats a tallar el subministrament davant la manca de potabilitat de l’aigua a causa de la disminució del nivell dels rius, les fonts o els pous dels quals s’abasteixen.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

23 COMMENTS

  1. MBA degree Cairo

    […]Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nonetheless genuinely worth taking a look, whoa did one particular study about Mid East has got much more problerms also […]

Comments are closed.