Divendres, 03 de maig del 2024

Els Bombers de Barcelona demanen prudència davant les altes temperatures i el risc d’incendi forestal

|

- Publicitat -

Els Bombers de Barcelona i el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, han fet aquest dijous una crida a la prudència davant de les altes temperatures i el risc d’incendi forestal. Batlle ha assenyalat que el moment de l’estiu és “crític”, amb onades successives de calor amb molta temperatura i baix grau d’humitat, fet que afavoreix la propagació de focs. “Per tant, crida a la prudència, el civisme i la responsabilitat”, ha dit. Sebastià Massagué, director del Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona, ha advertit que el risc d’incendi forestal “hi és”.

 

Publicitat

De la mateixa manera, Massagué ha demanat també prudència a les platges i, en especial, als espigons, i ha mostrat preocupació per la gent més vulnerable també davant del risc de patir cops de calor.

 

Massagué ha celebrat que “per sort” no hi ha hagut cap incendi forestal aquest estiu, però ha insistit, juntament amb Batlle, a demanar prudència. El tinent d’alcaldia ha afegit que han d’estar en guàrdia, sobretot, pel risc d’incendi al Parc de Collserola i a la zona de Montjuïc.

 

D’altra banda, els Bombers de Barcelona han destacat també que durant l’estiu, i en moments de simultaneïtat de focs a Catalunya, col·laboren estretament amb els Bombers de la Generalitat per cobrir l’àrea de Barcelona i facilitar el desplaçament d’efectius cap a les zones amb incendis actius a la resta del territori català.

 

Batlle, que ha visitat aquest dijous el Parc de Bombers de Montjuïc, ha fet valdre “l’especificitat” del cos de Bombers de Barcelona, que ofereixen assistència integral en diferents tipus d’emergències i en els àmbits urbà, forestal i també al Port de Barcelona.

Els Bombers de Barcelona al parc de Bombers de Montjuïc

Actuacions aquàtiques

Segons Massagué, el grup de rescat aquàtic del cos ha fet des de principis d’estiu un total de 26 actuacions en l’entorn marítim, entre les quals hi ha assistència a embarcació o a persones amb problemes per sortir de l’aigua o rescats en zones de difícil accés.

 

Concretament, i segons dades municipals, els Bombers han fet 41 actuacions en l’entorn marítim des del gener, fet que suposa un repunt respecte el mateix període de l’any 2021, quan entre el gener i meitats d’agost van ser 29 actuacions. L’augment s’explica, sobretot, per l’increment de col·laboracions d’assistències tècniques.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.