Dimarts, 23 de abril del 2024

Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

|

- Publicitat -

Alemany presenta “El petit joc de les abelles”. Es tracta d’un joc de taula adreçat al públic familiar amb el que la marca de mel d’Os de Balaguer vol divulgar la importància de les abelles per al futur de la vida. L’objectiu del joc és fomentar la cooperació enfront de la competició per fer front a les principals amenaces que afecten la supervivència de les abelles i a la vegada, la del planeta, ja que en són les principals pol·linitzadores.

El disseny ha anat a càrrec de la companyia lleidatana internacional d’arts de carrer “Tombs Creatius”, amb seu a Bellpuig (Urgell) i especialitzada en la creació de jocs artesans de gran format que porten per carrers i places d’arreu del món.

Publicitat
Ferran Alemany, gerent d’Alemany i Toni Tomàs, ànima creativa de Tombs Creatius, juguen a ‘El petit joc de les abelles’. Foto: Tombs Creatius.

La dinàmica del joc consisteix en què tots els participants formen part d’un mateix rusc que ha d’aconseguir l’aliment necessari per sobreviure. Això significa que les abelles han d’arribar a les flors i agafar el pol·len suficient abans que les amenaces acabin amb elles. A partir d’aquesta premisa el jugador que forma part del rusc, a l’igual que tots els seus companys, ha d’aconseguir l’aliment necessari per al rusc, per tant, les abelles han d’arribar a les flors i agafar el pol·len suficient abans que les amenaces acabin amb elles.

Hi poden jugar tantes persones com vulguin. Tothom forma part del rusc i té el mateix objectiu: aconseguir 15 grans de pol·len. Si s’aconsegueixen abans que el rusc es quedi sense abelles, aquest rusc guanya.

El joc ha estat construït amb cartró i fusta per la Fundació Ilersis que ocupa persones amb diversitat funcional i es comercialitza a través del web d’Alemany a l’enllaç: https://alemany.com/shop/ca/complements/200-el-petit-joc-de-les-abelles.html

Imatge del joc de taula “El petit joc de les abelles”

Sobre Tombs Creatius

Tombs Creatius és una companyia d’arts de carrer especialitzada en instal·lacions participatives d’autor. Porta més de 20 anys creant espectacles interactius i vivencials amb el joc com a llenguatge narratiu, convertint al públic de totes les edats en protagonista de les seves històries. A través de propostes insòlites creades artesanalment al seu taller de Bellpuig, Tombs Creatius busca mantenir despert l’infant que tothom portem a dins, transformant carrers i places en escenaris de cultura accessible per a viure experiències col·lectives úniques i emocionants.

Des de la seva creació al 1998, aquesta companyia ha desenvolupat 9 produccions pròpies, entre instal·lacions i espectacles vivencials en petites caravanes. Amb la voluntat constant d’explorar nous formats per connectar amb el públic i despertar la curiositat de viure emocions noves, combina els jocs d’enginy, la mecànica artesanal de fusta, la robòtica, el cine, el teatre, la il·lustració i l’escultura, gràcies a la col·laboració amb professionals de diverses disciplines artístiques. Aquestes produccions han portat a Tombs Creatius a participar en les principals fires i festivals d’arts de carrer de tot Europa, inclús de Costa Rica o Taiwan. A més, han creat col·leccions de jocs específiques per a equipaments culturals com el Hadeland Folkemuseum de Jaren (Noruega), el programa de la capitalitat cultural europea de Valetta (Malta) o festivals com el FIA de Costa Rica.

Sobre Torrons i Mel Alemany

Empresa familiar de cinc generacions, ubicada al peu del Montsec, al petit poble d’Os de Balaguer (La Noguera). Es dedica a l’elaboració de torrons de forma artesanal i a la selecció de mels en origen arreu de l’Estat espanyol. És l’empresa de mel més premiada en l’àmbit estatal als premis Great Taste Awards, considerats els Oscar de l’alimentació delicatessen.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

3 COMMENTS

Comments are closed.