• Contacte
Dimecres, maig 18, 2022 - Edición #1192
No s'han trobat resultats
Veure tots els resultats
Benvinguts a Territori Rural
  • A fons
    • Tot
    • Entrevistes
    • Reportatges
    Hem de garantir el relleu generacional al camp perquè no ens podem quedar sense pagesos

    Hem de garantir el relleu generacional al camp perquè no ens podem quedar sense pagesos

    Pla general d’en Daniel Giralto, pastor transhumant, i dels participants en el taller d’elaboració de mató amb llet de cabres transhumants, en la jornada dedicada a la transhumància a Ulldemolins. Imatge del 30 d’octubre del 2021 (Horitzontal).

    L’únic pastor del Priorat que es dedica a la transhumància intenta recuperar els camins rurals

    No a l’Ampliació Nord del Port de València

    No a l’Ampliació Nord del Port de València

    Pla general de Glòria Roig al seu camp de tarongina a Lluçà el 15 d'octubre del 2021. (Horitzontal)

    Glòria Roig, enginyera agrònoma i pagesa d’una plantació de tarongina per a infusions.

    Teresa Jordà, la consellera que va fer front al Glòria

    Teresa Jordà, la consellera que va fer front al Glòria

    La Catalunya rural torna a reviure?

    La Catalunya rural torna a reviure?

    L’aposta pel turisme de proximitat dispara els rescats que han fet els Bombers en el que va d’estiu a Catalunya

    L’aposta pel turisme de proximitat dispara els rescats que han fet els Bombers en el que va d’estiu a Catalunya

    Una Baixada de l’Aigua de Sant Magí motoritzada

    Una Baixada de l’Aigua de Sant Magí motoritzada

    Neix Taste the Altitude, la web que impulsa productes, històries i iniciatives amb arrels en territoris de muntanya

    Neix Taste the Altitude, la web que impulsa productes, històries i iniciatives amb arrels en territoris de muntanya

    • Entrevistes
    • Reportatges
  • Sector primari
    • Tot
    • Agricultura
    • Pesca
    • Productes de proximitat
    • Ramaderia
    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    JARC reclama celeritat a Acció Climàtica per pagar la bestreta de la PAC

    JARC reclama al govern espanyol incloure els cereals i farratges, l’olivera i l’horta en les rebaixes dels mòduls de l’IRPF

    L’Aran confia en quatre mastins de protecció per evitar atacs d’ossos a ramats d’equí a la muntanya

    L’Aran confia en quatre mastins de protecció per evitar atacs d’ossos a ramats d’equí a la muntanya

    La UdG i el GALP Costa Brava s’uneixen per apropar el consum de peix als joves

    La UdG i el GALP Costa Brava s’uneixen per apropar el consum de peix als joves

    Congressistes nacionals i internacionals debaten a Salou sobre els reptes per a assolir una ramaderia sostenible

    Congressistes nacionals i internacionals debaten a Salou sobre els reptes per a assolir una ramaderia sostenible

    La inundació dels camps d’arròs de l’Ebre s’ha endarrerit a causa de les recents pluges

    Comença la sembra d’arròs a les terres de l’Ebre

    Acció climàtica califica el delta de l’Ebre com un escenari òptim on emprendre cultius industrials de macroalgues

    Acció climàtica califica el delta de l’Ebre com un escenari òptim on emprendre cultius industrials de macroalgues

    La mostra de formatges catalans Lactium torna a la presencialitat després de la pandèmia

    La mostra de formatges catalans Lactium torna a la presencialitat després de la pandèmia

    • Agricultura
    • Ramaderia
    • Pesca
    • Productes de proximitat
  • Vins
    • Actualitat
    • Denominació d’Origen
    • Enoturisme
    • Tastos
    • Premis
  • Opinions
    • Tot
    • Editorial
    • Opinió
    Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

    Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

    Per què la pagesia diu prou

    Per què la pagesia diu prou

    Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

    La feina sindical i social de les pageses

    8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

    8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    No a l’agressió militar de Putin i Rússia a Ucraïna.

    Com són els pobles rurals des de la perspectiva LGTB IQ+?

    Com són els pobles rurals des de la perspectiva LGTB IQ+?

    Pla de lluita unitari per imposar les derogacions de les Reformes Laborals

    Pla de lluita unitari per imposar les derogacions de les Reformes Laborals

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

    Macrogranges, ramaderia intensiva i extensiva

    • Editorial
    • Opinió
  • Viure a rural
    • Tot
    • Dones
    • Emprenedors
    • Joves
    Masovers i emprenedors es reuneixen en una masia del Ripollès a tràves d’un projecte de coliving

    Masovers i emprenedors es reuneixen en una masia del Ripollès a tràves d’un projecte de coliving

    L’Atles del món rural 2022 posa en relleu que la pandèmia ha obert oportunitats per revitalitzar la Catalunya rural

    L’Atles del món rural 2022 posa en relleu que la pandèmia ha obert oportunitats per revitalitzar la Catalunya rural

    Jordà presideix la presentació de l’Atles del món rural 2022

    Jordà presideix la presentació de l’Atles del món rural 2022

    Un grup de dones de Solivella reivindica el xipella amb la publicació d’un conte infantil per Sant Jordi

    Un grup de dones de Solivella reivindica el xipella amb la publicació d’un conte infantil per Sant Jordi

    El Segrià sec presenta el Pla Integral d’Intervenció Municipal d’IdRural a la Consellera de Drets Socials

    El Segrià sec presenta el Pla Integral d’Intervenció Municipal d’IdRural a la Consellera de Drets Socials

    El Pallars Sobirà demana protegir el “valor sentimental i humà” dels cementiris dels territoris despoblats

    El Pallars Sobirà demana protegir el “valor sentimental i humà” dels cementiris dels territoris despoblats

    L’Observatori de Joves mostra les ajudes que han rebut els joves agricultors i ramaders des del 2015

    L’Observatori de Joves mostra les ajudes que han rebut els joves agricultors i ramaders des del 2015

    Acció Climàtica presenta la “Guia de bones pràctiques per a la igualtat de gènere a la indústria agroalimentària”

    Acció Climàtica presenta la “Guia de bones pràctiques per a la igualtat de gènere a la indústria agroalimentària”

    El termini per sol·licitar les beques Ruraltivity continua obert

    El termini per sol·licitar les beques Ruraltivity continua obert

    • Dones
    • Joves
    • Emprenedors
  • Altres seccions
    • Tot
    • Artesania
    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Salut
    • Turisme rural
    Tarragona celebra la 4a edició de Fira d’Economia Solidària, en la què participaran més de 30 organitzacions d’economia social i solidària

    Tarragona celebra la 4a edició de Fira d’Economia Solidària, en la què participaran més de 30 organitzacions d’economia social i solidària

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La producció de bolets als boscos del Pirineu pateix una davallada des del 1976 que augmentarà amb el canvi climàtic

    La producció de bolets als boscos del Pirineu pateix una davallada des del 1976 que augmentarà amb el canvi climàtic

    La Diputació de Barcelona pretén ofegar el creixement de la canya prop de les urbanitzacions per prevenir incendis

    La Diputació de Barcelona pretén ofegar el creixement de la canya prop de les urbanitzacions per prevenir incendis

    L’Entitat Aula i Natura crearà una microreserva per a insectes i petits mamifers en un antic abocador d’Amposta

    L’Entitat Aula i Natura crearà una microreserva per a insectes i petits mamifers en un antic abocador d’Amposta

    Acció Climàtica constituirà un grup d’estudi per a crear noves mesures pels afectats per les gelades d’abril

    Acció Climàtica constituirà un grup d’estudi per a crear noves mesures pels afectats per les gelades d’abril

    Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

    Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

    L’Associació Masia de Castelló pretén reactivar el nucli d’aquest poble deshabitat amb un alberg i un espai de cotreball

    L’Associació Masia de Castelló pretén reactivar el nucli d’aquest poble deshabitat amb un alberg i un espai de cotreball

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
      • Arqueologia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Turisme rural
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
  • Gastronomia
  • A fons
    • Tot
    • Entrevistes
    • Reportatges
    Hem de garantir el relleu generacional al camp perquè no ens podem quedar sense pagesos

    Hem de garantir el relleu generacional al camp perquè no ens podem quedar sense pagesos

    Pla general d’en Daniel Giralto, pastor transhumant, i dels participants en el taller d’elaboració de mató amb llet de cabres transhumants, en la jornada dedicada a la transhumància a Ulldemolins. Imatge del 30 d’octubre del 2021 (Horitzontal).

    L’únic pastor del Priorat que es dedica a la transhumància intenta recuperar els camins rurals

    No a l’Ampliació Nord del Port de València

    No a l’Ampliació Nord del Port de València

    Pla general de Glòria Roig al seu camp de tarongina a Lluçà el 15 d'octubre del 2021. (Horitzontal)

    Glòria Roig, enginyera agrònoma i pagesa d’una plantació de tarongina per a infusions.

    Teresa Jordà, la consellera que va fer front al Glòria

    Teresa Jordà, la consellera que va fer front al Glòria

    La Catalunya rural torna a reviure?

    La Catalunya rural torna a reviure?

    L’aposta pel turisme de proximitat dispara els rescats que han fet els Bombers en el que va d’estiu a Catalunya

    L’aposta pel turisme de proximitat dispara els rescats que han fet els Bombers en el que va d’estiu a Catalunya

    Una Baixada de l’Aigua de Sant Magí motoritzada

    Una Baixada de l’Aigua de Sant Magí motoritzada

    Neix Taste the Altitude, la web que impulsa productes, històries i iniciatives amb arrels en territoris de muntanya

    Neix Taste the Altitude, la web que impulsa productes, històries i iniciatives amb arrels en territoris de muntanya

    • Entrevistes
    • Reportatges
  • Sector primari
    • Tot
    • Agricultura
    • Pesca
    • Productes de proximitat
    • Ramaderia
    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    JARC reclama celeritat a Acció Climàtica per pagar la bestreta de la PAC

    JARC reclama al govern espanyol incloure els cereals i farratges, l’olivera i l’horta en les rebaixes dels mòduls de l’IRPF

    L’Aran confia en quatre mastins de protecció per evitar atacs d’ossos a ramats d’equí a la muntanya

    L’Aran confia en quatre mastins de protecció per evitar atacs d’ossos a ramats d’equí a la muntanya

    La UdG i el GALP Costa Brava s’uneixen per apropar el consum de peix als joves

    La UdG i el GALP Costa Brava s’uneixen per apropar el consum de peix als joves

    Congressistes nacionals i internacionals debaten a Salou sobre els reptes per a assolir una ramaderia sostenible

    Congressistes nacionals i internacionals debaten a Salou sobre els reptes per a assolir una ramaderia sostenible

    La inundació dels camps d’arròs de l’Ebre s’ha endarrerit a causa de les recents pluges

    Comença la sembra d’arròs a les terres de l’Ebre

    Acció climàtica califica el delta de l’Ebre com un escenari òptim on emprendre cultius industrials de macroalgues

    Acció climàtica califica el delta de l’Ebre com un escenari òptim on emprendre cultius industrials de macroalgues

    La mostra de formatges catalans Lactium torna a la presencialitat després de la pandèmia

    La mostra de formatges catalans Lactium torna a la presencialitat després de la pandèmia

    • Agricultura
    • Ramaderia
    • Pesca
    • Productes de proximitat
  • Vins
    • Actualitat
    • Denominació d’Origen
    • Enoturisme
    • Tastos
    • Premis
  • Opinions
    • Tot
    • Editorial
    • Opinió
    Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

    Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

    Per què la pagesia diu prou

    Per què la pagesia diu prou

    Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

    La feina sindical i social de les pageses

    8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

    8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    No a l’agressió militar de Putin i Rússia a Ucraïna.

    Com són els pobles rurals des de la perspectiva LGTB IQ+?

    Com són els pobles rurals des de la perspectiva LGTB IQ+?

    Pla de lluita unitari per imposar les derogacions de les Reformes Laborals

    Pla de lluita unitari per imposar les derogacions de les Reformes Laborals

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    Rússia, Estats Units i l’OTAN, fora d’Ucraïna!

    Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

    Macrogranges, ramaderia intensiva i extensiva

    • Editorial
    • Opinió
  • Viure a rural
    • Tot
    • Dones
    • Emprenedors
    • Joves
    Masovers i emprenedors es reuneixen en una masia del Ripollès a tràves d’un projecte de coliving

    Masovers i emprenedors es reuneixen en una masia del Ripollès a tràves d’un projecte de coliving

    L’Atles del món rural 2022 posa en relleu que la pandèmia ha obert oportunitats per revitalitzar la Catalunya rural

    L’Atles del món rural 2022 posa en relleu que la pandèmia ha obert oportunitats per revitalitzar la Catalunya rural

    Jordà presideix la presentació de l’Atles del món rural 2022

    Jordà presideix la presentació de l’Atles del món rural 2022

    Un grup de dones de Solivella reivindica el xipella amb la publicació d’un conte infantil per Sant Jordi

    Un grup de dones de Solivella reivindica el xipella amb la publicació d’un conte infantil per Sant Jordi

    El Segrià sec presenta el Pla Integral d’Intervenció Municipal d’IdRural a la Consellera de Drets Socials

    El Segrià sec presenta el Pla Integral d’Intervenció Municipal d’IdRural a la Consellera de Drets Socials

    El Pallars Sobirà demana protegir el “valor sentimental i humà” dels cementiris dels territoris despoblats

    El Pallars Sobirà demana protegir el “valor sentimental i humà” dels cementiris dels territoris despoblats

    L’Observatori de Joves mostra les ajudes que han rebut els joves agricultors i ramaders des del 2015

    L’Observatori de Joves mostra les ajudes que han rebut els joves agricultors i ramaders des del 2015

    Acció Climàtica presenta la “Guia de bones pràctiques per a la igualtat de gènere a la indústria agroalimentària”

    Acció Climàtica presenta la “Guia de bones pràctiques per a la igualtat de gènere a la indústria agroalimentària”

    El termini per sol·licitar les beques Ruraltivity continua obert

    El termini per sol·licitar les beques Ruraltivity continua obert

    • Dones
    • Joves
    • Emprenedors
  • Altres seccions
    • Tot
    • Artesania
    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Salut
    • Turisme rural
    Tarragona celebra la 4a edició de Fira d’Economia Solidària, en la què participaran més de 30 organitzacions d’economia social i solidària

    Tarragona celebra la 4a edició de Fira d’Economia Solidària, en la què participaran més de 30 organitzacions d’economia social i solidària

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La carn dels animals engreixats a base de pastures és més saludable que la d’animals engreixats amb pinso

    La producció de bolets als boscos del Pirineu pateix una davallada des del 1976 que augmentarà amb el canvi climàtic

    La producció de bolets als boscos del Pirineu pateix una davallada des del 1976 que augmentarà amb el canvi climàtic

    La Diputació de Barcelona pretén ofegar el creixement de la canya prop de les urbanitzacions per prevenir incendis

    La Diputació de Barcelona pretén ofegar el creixement de la canya prop de les urbanitzacions per prevenir incendis

    L’Entitat Aula i Natura crearà una microreserva per a insectes i petits mamifers en un antic abocador d’Amposta

    L’Entitat Aula i Natura crearà una microreserva per a insectes i petits mamifers en un antic abocador d’Amposta

    Acció Climàtica constituirà un grup d’estudi per a crear noves mesures pels afectats per les gelades d’abril

    Acció Climàtica constituirà un grup d’estudi per a crear noves mesures pels afectats per les gelades d’abril

    Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

    Alemany s’uneix a Tombs Creatius presentant “El petit joc de les abelles” adreçat a un públic familiar

    L’Associació Masia de Castelló pretén reactivar el nucli d’aquest poble deshabitat amb un alberg i un espai de cotreball

    L’Associació Masia de Castelló pretén reactivar el nucli d’aquest poble deshabitat amb un alberg i un espai de cotreball

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    Les Terres de l’Ebre reactiven la marca Reserva de la Biosfera, reconeguda per la UNESCO des del 2013

    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
      • Arqueologia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Turisme rural
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
  • Gastronomia
No s'han trobat resultats
Veure tots els resultats
Benvinguts a Territori Rural
No s'han trobat resultats
Veure tots els resultats
Portada Altres seccions Artesania

“És una experiència enriquidora fer les coses amb persones i empreses diferents, que ens afavoreix per crear sinergies, noves xarxes i aliances col·laboratives”

Entrevistem a la cara visible de l’empresa Alemany, Ferran Alemany, gerent d’aquest projecte 100% rural amb repercussió internacional.

De Laura Español
13 maig, 2022
a Artesania, Cooperació per al desenvolupament, Portada
0
“És una experiència enriquidora fer les coses amb persones i empreses diferents, que ens afavoreix per crear sinergies, noves xarxes i aliances col·laboratives”

Ferran Alemany amb els productes de Torrons i Mels Alemany

0
COMPARTICIONS
24
VISITES
FacebookTwitter

Torrons i Mel Alemany és una empresa d’Os de Balaguer que produeix mel i torrons des de fa cinc generacions. En aquest temps, han passat de vendre caramels de mel i fruita seca al mercat del poble, a ser una empresa reconeguda a Catalunya. L’empresa va decidir contractar 60 persones de quatre centres especials de treball en comptes de marxar del poble i robotitzar els processos, i amb aquesta decisió, junt amb altres iniciatives fetes amb entitats del poble, són les que els hi han fet rebre la placa al treball president Macià, justament en la categoria de responsabilitat social corporativa. 

 

Entrevistem a la cara visible de l’empresa Alemany, Ferran Alemany, gerent d’aquest projecte 100% rural amb repercussió internacional, exportant a tot el món des d’un poblet del Montsec.

 

Com va començar l’empresa? En quin moment vau començar a ampliar?

L’activitat es va iniciar a finals del segle XIX, concretament l’any 1879. En aquella època, la padrina Mundeta, ara fa cinc generacions, elaborava un caramel amb mel i fruita seca, una recepta tradicional, que contenia mel de romaní, i que comercialitzava als mercats de la zona. Des d’aleshores la nostra vinculació a la serra del Montsec i a Os de Balaguer ha estat constant. Fins a la dècada dels anys 70 del segle XX no fem el gran salt, que és quan el meu pare instal·la l’envasadora de mel. Bàsicament, ens dediquem a l’elaboració de torrons de forma artesanal i a la selecció de mels en origen arreu de l’Estat espanyol. Un dels nostres signes d’identitat és que hem apostat per un creixement tranquil i proporcionat, assolint-ho d’una forma sostenible i moderada. Aquesta és la nostra dinàmica.

 

Com vau començar a col·laborar amb les diferents entitats de Lleida? Quina va ser la primera col·laboració o la que més recordeu per la il·lusió que us va fer?

El primer contacte, que va ser puntual, es va produir fa dues dècades amb l’associació L’Estel de Balaguer. Fa aproximadament cinc anys vam accelerar en l’àmbit d’aquestes col·laboracions, de forma que aquestes entitats es dediquessin a l’etiquetatge de les mels i a la preparació de les comandes. Actualment, comptem amb l’ajuda externa d’un equip format per 60 persones d’Ilersis Shalom, la Fundació Aspros, La Torxa i l’Estel de Balaguer, quatre entitats del tercer sector de les Terres de Lleida, que s’afegeixen a les 25 persones que treballen al nostre obrador d’Os de Balaguer. Aquestes persones s’encarreguen de l’etiquetatge i de la manipulació dels productes. En aquesta línia, darrerament hem impulsat la creació d’un sabó amb mel elaborat a mà, fet per les Germanes Clarisses del Convent del Sant Crist de Balaguer, que esdevé una alternativa natural al gel hidroalcohòlic. El sabó té el nom de ‘Sabó del cel, sabó de mel’. Ens fan il·lusió totes aquestes iniciatives, especialment les que es produeixen amb entitats del nostre territori.

 

Com decidiu quines col·laboracions fer? Com és la comunicació amb les diferents entitats?

Més que col·laboracions, considerem que és una tasca de treball entre una entitat i una empresa. La vinculació amb les entitats és total, ja que ens generen molta confiança i resulta molt fàcil i còmode pel seu grau d’implicació, la seva professionalitat i la qualitat del servei. Aquesta elecció vol posar en relleu la nostra voluntat d’humanitzar els processos de producció enfront de la robotització i l’automatització, així com l’aposta pel territori Montsec que he comentat abans, emmarcada en el projecte l’Univers Alemany, que consta de tres potes: art, cultura i humanitat.

 

En algun moment us vau plantejar instal·lar-vos al polígon i robotitzar els sistemes? Quins avantatges trobeu en la decisió de quedar-vos a Os de Balaguer? Hi veieu algun desavantatge amb el pas dels anys?

No ens hem plantejat mai marxar d’Os de Balaguer. Si robotitzàvem, ho haguéssim hagut de fer. Tenim un vincle familiar molt gran amb el poble. De fet, no ens imaginem traslladar l’activitat a un altre indret ni ens plantegem aquesta possibilitat. 

És cert que pot haver-hi algun inconvenient, però és la nostra visió, mantenir-nos arrelats a Os de Balaguer, al peu del Montsec. No és fàcil perquè el més senzill seria marxar, però forma part del nostre ADN i de la idea clara de promoure el món rural.

Implica més costos logístics, de comunicació i promoció i la necessitat que tenen de desplaçar-se de les persones que treballen amb nosaltres. Caldria vetllar perquè per les empreses sigui òptim quedar-se al territori que marxar-ne.

 

Com va ser rebre els premis Great Taste de Londres? Quins productes van rebre aquest reconeixement i quines característiques d’aquests productes van ser especialment premiades?

Els hem rebut amb molta alegria, sobretot quan ens vam convertir en l’empresa de l’Estat espanyol que acumulava més guardons. A l’edició del 2020, vam rebre 11 estrelles, convertint-nos per tercera vegada amb l’empresa estatal amb més referències premiades, obtenint el reconeixement per set productes diferents, tant de mel com de torró. Des de l’any 2014, any en el qual vam participar-hi per primera vegada, hem acumulat 42 estrelles.

 

Quan i com vau decidir passar del torró i la mel a projectes com el vinagre, la xocolata o el sabó de mel? Ens podríeu explicar més sobre aquests projectes en concret?

La primera incursió es va produir l’any 2016 en el marc de la fira Alimentària, on vam contactar amb Vinagres Badia de Mollerussa. Amb ells en un inici vam fer dos agredolços amb els seus vinagres i les nostres mels i posteriorment juntament amb Cal Valls de Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell) vam llançar al mercat un vinagre de poma de Lleida amb mel de lavanda elaborat de forma artesanal amb la intenció de valorar els productes de proximitat de Lleida. 

Una altra iniciativa que van tenir l’any 2019 va ser l’OliMel, juntament amb OliCastelló. 

Considerem que aquestes iniciatives ens permeten sortir del nostre “micro-món” amb activitats, clients i proveïdors habituals. És una experiència enriquidora fer les coses amb persones i empreses diferents, que ens afavoreix per crear sinergies, noves xarxes i aliances col·laboratives amb companyies del territori amb les quals presentem projectes innovadors. 

 

Com sorgeix la idea de pintar amb mel les etiquetes dels vostres productes? 

La nostra dissenyadora gràfica va contactar amb l’il·lustrador valencià Miquel Àngel Herrero, que fa servir una tècnica per il·lustrar les etiquetes amb mel. En aquest cas, és una aposta per l’empremta artística vinculada als productes i al territori. Miquel Àngel Herrero va il·lustrar les etiquetes de la nostra gamma de mels (monoflorals i gurmet) amb una tècnica pictòrica recuperada de l’edat mitjana, en què utilitza la mel amb pigments naturals. L’acció estava emmarca en la campanya ‘La mel hi pinta molt’, que aposta per l’art i fa pedagogia de la mel com el dolç natural.

 

Quin ha sigut l’últim projecte que heu llençat?

En el marc de la darrera edició de la fira Alimentària, que es va celebrar a principis del mes d’abril, vam donar a conèixer ‘Del rusc a casa’, un nou concepte de consum de mel per subscripció que permet rebre a casa la mel acabada de collir de cada temporada: primavera, estiu i tardor. Es tracta de mel crua, que va de l’apicultor a domicili i que té per objectiu fomentar el consum de mel del territori. Aquesta mel ‘raw”, que ja compta amb els primers subscriptors, se servirà exclusivament en dos pots de vidre d’un quilogram cadascun que s’enviaran al domicili.

 

Teniu algun projecte en ment?

La nostra idea és continuar treballant en productes de valor afegit amb base mel, com les línies d’untables. En aquest àmbit, acabem de presentar una nova gamma d’untables amb mel ecològica i fruita seca. Aquest nou producte, anomenat ‘Honey Spreads’, anirà destinat a l’exportació.

 

Ara estem produint un nou projecte per valorar els artesans de proximitat en aquesta línia aquest passat cap de setmana hem presentat unes galetes amb mel i olimel i farcides de cacau, elaborades conjuntament amb el mestre pastisser Pere Graells, de la Pastisseria Graells de Balaguer.

Etiquetes: Ferran AlemanyMelsMels EcològiquesOs de BalaguerTorrons i Mels Alemany
Laura Español

Laura Español

Article següent
L’Ajuntament de Taradell exigeix a Le Porc Gourmet que retorni el turó de Terrerons a l’estat original

L'Ajuntament de Taradell exigeix a Le Porc Gourmet que retorni el turó de Terrerons a l'estat original

Editorial

Bona sortida i entrada d’any!
Agenda

Bona sortida i entrada d’any!

De Redacció
31 desembre, 2021
1

Ha arribat l'últim dia de l'any, un any que se'ns prometia millor que el 2020 i, tot i que en part ha...

Continua llegint
Bon Nadal a tothom!

Bon Nadal a tothom!

25 desembre, 2021
Foto @marcpuigperez

El món rural paga injustament la pandèmia

27 desembre, 2020
L’Agencia de la Natura provoca un silenci clamorós dels dirigents de JuntsxCat i ERC

L’Agencia de la Natura provoca un silenci clamorós dels dirigents de JuntsxCat i ERC

8 juny, 2020
Salvador Illa ha despertat una comarca: el Baix Montseny

Salvador Illa ha despertat una comarca: el Baix Montseny

18 maig, 2020

Newsletter

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email

Opinió

Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

Els apicultors volem solucions pels danys de l’abellerol

De Redacció
28 abril, 2022
1

El sector apícola català va traslladar els greus problemes que tenen els productors a causa de l'abellerol als responsables del...

Per què la pagesia diu prou

Per què la pagesia diu prou

De Redacció
21 març, 2022
1

Unió de Pagesos manté una mobilització continuada de la pagesia. El país no es pot permetre que el sector que...

Raquel Serrat, Responsable de Dones d'Unió de Pagesos

La feina sindical i social de les pageses

De Raquel Serrat
8 març, 2022
1

Alguna companya pagesa em comenta que no es vol afiliar a cap sindicat agrari perquè no s’hi sent representada. Us...

8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

8M: Per una jornada de lluita de les dones treballadores

De Redacció
8 març, 2022
0

Que les dones treballadores som les més afectades quan arriba una crisi econòmica no és cap novetat. Però la pandèmia...

Els mes llegits

  • Productors i empreses del sector oleícola català visiten Creta amb Acció Climàtica, en el marc del Programa Interreg POCTEFA TRANSGROWTH

    Productors i empreses del sector oleícola català visiten Creta amb Acció Climàtica, en el marc del Programa Interreg POCTEFA TRANSGROWTH

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
  • Puigcerdà acull una manifestació “històrica” en contra de la candidatura als Jocs Olimpics d’hivern

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
  • Quasi no hi ha caragol maçana a les aigües del riu Ebre amunt de Tortosa, gràcies al cranc blau

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
  • S’estudiaran a nivell tècnic els límits fronters entre Catalunya i Andorra

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
  • L’Alt Empordà es coordina amb la Catalunya Nord per a prevenir incendis a banda i banda de la frontera

    0 Comparticions
    Comparteix-ho 0 Tuit 0
Benvinguts a Territori Rural

Fem periodisme dirigint la mirada a allò què passa més enllà de les ciutats. Escrivim per descobrir la riquesa de les nostres comarques, de les persones que hi viuen i la diversitat de les seves iniciatives.

Parlem de la terra per situar el sector primari al lloc que es mereix, però també abracem el nostre patrimoni cultural, històric i natural.

En definitiva, mirem al territori per entendre tot un país.

Segueix-nos

Newsletter

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email

Amb el suport

Benvinguts a Territori Rural

  • Contacte

© Benvinguts al Món Rural 2021

No s'han trobat resultats
Veure tots els resultats
  • A fons
    • Entrevistes
    • Reportatges
  • Opinions
    • Editorial
    • Opinió
  • Sector primari
    • Agricultura
    • Ramaderia
    • Pesca
    • Productes de proximitat
  • Vins
    • Actualitat
    • Denominació d’Origen
    • Tastos
    • Enoturisme
    • Premis
  • Viure a rural
    • Dones
    • Emprenedors
    • Joves
  • Altres seccions
    • Cooperació per al desenvolupament
    • Cultura
      • Arqueologia
    • Innovació i desenvolupament
    • Paisatges i ecosistemes
    • Repoblem el territori
    • Turisme rural
    • Salut
    • Fotogaleria
    • Fotonotícia
  • Gastronomia

© Benvinguts al Món Rural 2021

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email

Este sitio web utiliza cookies. Si continúas utilizando el sitio entendemos que nos das tu consentimiento para utilizar cookies. Visita nuestra Políticas de Cookies.