Diumenge, 05 de maig del 2024

La valoració que fa Stop JJOO sobre l’anunci de la doble-consulta sobre els JJOO d’hivern

|

- Publicitat -

Avui en roda de premsa les conselleres de Presidència, Laura Vilagrà, i d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, han donat detalls organitzatius i sobre l’àmbit territorial de la consulta sobre els Jocs Olímpics del Pirineu 2030.

Serà una doble consulta que es celebrarà el 24 de juliol. Una, amb pregunta clara i resposta binària, adreçada a les 6 comarques de la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran; i l’altra, una pregunta poc clara i solament consultiva adreçada a Solsonès, Berguedà i Ripollès. Hi votaran els majors de 16 anys amb un any d’empadronament a aquests territoris. I la lectura dels resultats es llegirà en 4 blocs: conjunt Alt Pirineu i Aran, conjunt Berguedà, conjunt Solsonès i conjunt Ripollès.

Publicitat

La Plataforma STOP JJOO valora positivament la feina que s’ha fet per aconseguir que la pregunta de la consulta a l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran sigui clara i concisa, cosa que Govern no volia. Però per per altra banda, lamenten que no es pugui votar en igualtat de condicions al conjunt de les 9 comarques implicades al projecte, ja que Solsonès, Berguedà i Ripollès votaran una consulta no vinculant amb una pregunta molt tendenciosa.

STOP JJOO segueix denunciant que es crida a votar sense tenir tota la informació del projecte olímpic sobre la taula i valoren negativament que es convoquin les consultes el 24 de juliol, quan bona part de la gent del Pirineu  està de vacances i amb la única opció de votació de forma presencial.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.