Dijous, 02 de maig del 2024

Les autoritats franceses van tancar el Coll de Banyuls el dilluns al matí

|

- Publicitat -

Aquest dilluns, 24 de gener pel matí, el Coll de Banyuls ha tornat a ser tancat amb pedres i terra per part de les autoritats franceses. De fet, el mateix dia de l’obertura, dissabte passat, el Prefecte dels Pirineus Orientals ja va requerir que es tanqués.

Imatge de les màquines tancant el Coll de Banyuls

Durant tot el cap de setmana els vehicles no van tenir cap impediment per anar d’un costat a l’altre de l’Albera. I van ser molts els nordcatalans que van aprofitar la circumstància per acostar-se a la 25a. Fira de l’Oli i l’Olivera a Espolla. Entre ells, el batlle de Banyuls Jean-Michel Solé que es lamentava dels problemes que comporta el tancament de la carretera.

Publicitat

 

Aquest obrir i tancar de passos reflexa un conflicte que en el seu dia van provocar les autoritats franceses quan van decidir unilateralment impedir la circulació. No només afecta pobles veïns si no que ha arribat a la Comissió Europea que la setmana passada es va manifestar sobre el tema (adjuntem documents).

 

En tot cas, des del Col·lectiu per l’Obertura dels Passos Fronterers, seguirem actuant per aconseguir acabar amb el tancament dels camins.

Cartell senyalitzant el Coll de Banyuls
Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies