Dilluns, 06 de maig del 2024

Catalunya rep 338 MEUR del Ministeri per a la Transició Ecològica

|

- Publicitat -

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha transferit 338 MEUR a Catalunya en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Al llarg de l’any passat, els Conferències Sectorials d’Energia i medi Ambient s’ha treballat en avançar en l’objectiu de neutralitat climàtica, conservació de l’entorn natural i la biodiversitat i garantir la cohesió social i territorial davant el repte demogràfic. Algunes de les línies amb majors inversions són la mobilitat sostenible, la rehabilitació d’habitatges en petits municipis, la gestió de conservació i restauració d’ecosistemes, la millora en l’abastiment de l’aigua, gestió de residus i desplegament de renovables, entre d’altres actuacions.

 

Publicitat

Les partides més elevades corresponen a les instal·lacions d’autoconsum (77,72 MEUR), els plans MOVES II (65,59 MEUR) i MOVES I (21,12 MEUR), el Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis (48,86 MEUR), el suport a la normativa de residus (47,07 MEUR) i la conservació de la biodiversitat, la restauració d’ecosistemes i la gestió forestal sostenible (33,38 MEUR), entre d’altres.

 

En les Conferències Sectorials, també es va acordar la constitució de grups de treball entre el ministeri i les comunitats per fer seguiment de l’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en cada comunitat. El ministeri recorda que el compliment de les fites i objectius marcats són “una exigència ineludible de la Comissió Europea per al desemborsament regular dels fons”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies