Dissabte, 04 de maig del 2024

AGROCAT rep el Reconeixement CoopCat 2021 a la trajectòria

|

- Publicitat -

La cooperativa Agropecuària Catalana (AGROCAT), de Sant Fruitós de Bages, ha estat distingida amb el Reconeixement CoopCat 2021 a la trajectòria. El lliurament dels guardons, atorgats per la Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat), s’ha fet a La Pedrera i ha girat a l’entorn de les iniciatives que s’estan desenvolupant des de totes les branques cooperatives per impulsar la transició energètica i reduir l’impacte de la crisi climàtica.

Publicitat

 

Agrocat va néixer al 1983 quan un grup de ramaders de la Catalunya Central va decidir agrupar-se per proveir-se de pinso i serveis de forma competitiva i consistent. En l’actualitat, és una de les empreses líders del sector agropecuari català i ha obtingut aquest reconeixement pel compromís dels seus treballadors, la innovació aplicada a les explotacions i la millora contínua.

 

Amb una facturació de 171,6 milions d’euros l’últim exercici, la cooperativa Agropecuària Catalana ha produït unes 295.617 tones d’aliments per a bestiar, comercialitzat uns 357.000 porcs i proveït als socis de productes i serveis per un valor superior als 144 milions d’euros. Alhora, ha apostat per la implementació de projectes d’innovació i plans de bioeconomia, tant a les seves instal·lacions com a les explotacions dels socis.

 

El gerent d’AGROCAT, Emili Nebot, que també és responsable del sector de pinsos a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, explica que “agraïm aquest reconeixement a la nostra trajectòria perquè reforça el nostre objectiu de contribuir a la viabilitat de l’empresa familiar ramadera a Catalunya a través del valor afegit que aporten els nostres productes i serveis”.

 

Entre els projectes innovadors impulsats per AGROCAT s’inclouen un centre de control continu on-line de la recepció i la fabricació de pinso, la unitat de testatge d’engreix per mesurar individualment la ingesta i el pes de cada animal, l’aplicació Applipur –premi a la millor app agrícola rural al 2017- per garantir la traçabilitat dels purins dels socis, el programa de cultius d’estiu i el desenvolupament d’una petita planta de biogàs.

 

En el decurs de l’acte de lliurament dels Reconeixements CoopCat també s’han donat a conèixer projectes cooperatius que impulsen la transició energètica oferint alternatives de producció i consum més respectuoses amb les persones i el planeta, com el celler cooperatiu Covides.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies