Divendres, 29 de març del 2024

L’ACA fixa una reserva d’aigua dels embassaments del sistema Ter Llobregat d’unes 206 hm3

|

- Publicitat -

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fixat una reserva de 206 hm3 d’aigua dels embassaments del sistema Ter Llobregat els propers sis mesos. En concret, preveu una reserva d’aigua dels embassaments que es reparteix en 115 hm3 provinents de la conca del riu Llobregat i 91 hm3 de la conca del Ter. La major part dels volums reservats per als propers sis mesos -prop de 182 hm3- serviran per a garantir les demandes urbanes (102 hm3 del Llobregat i prop de 80 hm3 del Ter), mentre que es destinaran més de 24 hm3 per a satisfer les demandes de reg (11,5 hm3 del Ter i 12,9 hm3 del Llobregat).

 

Publicitat

A la conca del riu Llobregat també es preveu l’extracció de prop de 15 hm3 d’aigua subterrània en els propers sis mesos, tractada a les potabilitzadores d’Abrera, Sant Joan Despí i Besòs, així com per part de l’empresa pública de Terrassa, Taigua.

 

Entre octubre i març es preveu que les dessalinitzadores catalanes produeixin més de 12 hm3, amb l’objectiu d’alentir el descens de reserves en els embassaments. El sistema Ter Llobregat està al 67% de la seva capacitat, amb 412 hm3. Amb aquest volum de reserves, les demandes estan garantides per a un període de 10 mesos.

 

Altres reserves

Aquest dijous també s’ha fixat una reserva de 3,8 hm3 de l’embassament de la Muga per a satisfer les demandes domèstiques per als propers mesos. L’embassament abasteix a gran part de l’Alt Empordà i està al 38% de la seva capacitat, amb 23 hm3 emmagatzemats. Amb l’actual volum de reserves es garanteixen les demandes domèstiques per a un període de 10 mesos. En cas que no plogui entre la tardor i la primavera i no s’incrementi el volum d’aigua de l’embassament, la campanya de reg per a l’estiu vinent es podria veure compromesa, segons l’ACA.

 

Pel que fa a la comissió de desembassament de Foix s’ha fixat una reserva d’aigua de 0,4 hm3 per a garantir les demandes de reg. En relació amb la comissió de Riudecanyes, s’ha determinat un volum disponible d’1,75 hm3 per a garantir les demandes d’abastament i reg per als propers sis mesos.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies