Dijous, 02 de maig del 2024

La FCAC calcula que la campanya d’oli d’oliva d’aquest any serà un 22% superior a l’anterior

|

- Publicitat -

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) estima que la campanya d’oli d’oliva 2021-2022 a Catalunya podria augmentar fins a un 22% en relació amb la passada, passant de 31.494 tones fins a unes 38.500 tones. Aquesta xifra superaria, fins i tot, la collita obtinguda al 2017-2018, que va arribar prop de les 37.000 tones.

 

Publicitat

Antoni Galceran, responsable de l’oli d’oliva FCAC, explica que “en conjunt, a Catalunya ens trobem davant d’una bona campanya, fins i tot millor a la que prevèiem a final d’agost gràcies a l’evolució de les pluges durant el mes de setembre, sobretot a la zona amb major producció d’oli que és el Baix Ebre i el Montsià. Malauradament, les pluges no han afavorit de moment les comarques de Lleida, a on creiem que es podria donar un descens de la producció del 10%”.

 

Per províncies, a Tarragona la campanya actual d’oli d’oliva se situaria en unes 28.000 tones front les 20.000 tones de l’any passat. Pel contrari, a Lleida es podria arribar a les 9.000 tones, una xifra inferior a les gairebé 10.000 tones de la campanya anterior. Les comarques de Barcelona i Girona sumarien unes 1.500 tones i es mantindrien estables.

 

Davant d’aquesta situació i tenint en compte que la producció d’oli d’oliva per a l’actual campanya 2021/22 prevista en els principals països productors pot quedar molt ajustada o lleugerament inferior a la demanda mundial, des de la FCAC es preveu que les condicions actuals de mercat i el preu en origen de l’oli d’oliva s’hauria de mantenir per a les diferents categories (verge extra, verge i llampant) en els propers mesos.

 

La FCAC aglutina prop d’un centenar de cooperatives oleícoles que elaboren el 73% de l’oli d’oliva de Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies