Dimecres, 08 de maig del 2024

Xanascat aposta pels menús quilòmetre 0

|

- Publicitat -

Els participants a les estades l’Estiu és teu gaudiran de menús d’arrel tradicional cuinats amb productes de quilòmetre 0. Es tracta d’una prova pilot per implantar la cuina catalana a la Xarxa d’Albergs de la Generalitat de Catalunya, la Xanascat. A banda, també s’oferiran 16 menús diferents adaptats als casos d’intoleràncies i al·lèrgies, així com a opcions ètiques o religioses, per garantir l’accessibilitat a tothom. Finalment, s’incorporaran tècniques, eines i mecanismes de gestió interns que permetin gestionar correctament els excedents i garantir un ús responsable i eficient de les cuines i evitar el malbaratament de menjar.

Respecte a la iniciativa, la consellera Jordà ha assegurat que aquestes iniciatives són un exemple a seguir arran del seu ”l’impacte real sobre la comunitat local, sobre els productors de proximitat, sobre les DOP i les IGP”. En aquest sentit, considera ”important” que els àpats cuinats a les cuines dels albergs siguin amb cuinats amb ”total respecte” pel producte de Catalunya, tenint en compte se serveixen anualment 1 milió de menús. Per la seva banda, el conseller El Homrani creu que amb els més de 150.000 usuaris, la xarxa és una bona plataforma per apropar els actius gastronòmics” de la cuina catalana, i divulgar-la des d’un vessant social i cultural.

Publicitat

Durant el 2018 s’ha licitat un nou expedient de contractació dels menjadors de Xanascat amb el compromís explícit de subministrament, en cas que n’hi hagi, de productes locals i de proximitat. El concurs prorrogable fins al 2023 i té un valor de 9.035.562 euros. El contracte també valora més de 72 Denominacions d’Origen Protegides, Indicacions Geogràfiques Protegides, Marca “!”, de producció ecològica o integrada, i l’etiquetatge com a mínim en català, a més de l’ús de productes frescos de proximitat, sigui amb un sol intermediari o de venda directa.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

15 COMMENTS

Comments are closed.