Dimecres, 22 de març del 2023

[VÍDEO] Protesta massiva contra els grans parcs eòlics que volen destruir l’Albera

Els opositors al parc eòlic de la Jonquera obliguen a suspendre un acte informatiu del projecte a Figueres

|

- Publicitat -

Endesa havia organitzat una jornada per intentar enredar a la ciutadania amb guanyar diners trinxant el territori

Una protesta massiva dels opositors del parc eòlic Galatea projectat a la Jonquera ha obligat a suspendre un acte informatiu d’Endesa a Figueres. La companyia havia organitzat un acte per explicar l’obertura del procés de participació ciutadana per invertir-hi però els ecologistes, més d’un centenar, s’han congregat a les portes de l’Auditori dels Caputxins on s’havia de celebrar amb pancartes i crits. Just abans de començar, han entrat a la sala per un lateral i han impedit que se celebrés amb crits en contra de la instal·lació d’aquestes infraestructures. El projecte preveu la instal·lació de nou aerogeneradors i una potència de 49 MW amb una inversió de 50 MEUR.

Publicitat


Destruir l’Albera i que les grans empreses segueixen controlant el negoci de l’energia

El parc, que compta amb el vistiplau de la Generalitat a la declaració d’impacte ambiental (DIA), permetrà generar uns 140 GWh/any, que equivaldran al consum elèctric que tenen durant un any la meitat de les llars de l’Alt Empordà.

Capitalisme pur i dur a costa de carregar-se la pedra seca i la fauna de tot un territori

Ara, a través de la seva filial de renovables, Enel Green Power Espanya (EGPE), s’ha obert el procés de participació local, tal i com estableix el decret d’acceleració del desplegament de renovables. La participació es pot fer a través de la Plataforma de Finançament Participatiu Fundeen, amb un capital mínim de 500 euros i un màxim de 25.000, un període d’inversió de 10 anys i un rendibilitat fixa del 5,8% per als municipis de la Jonquera, Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Vilafant i Figueres, i del 5,3% per a la resta de la comarca.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email