Dilluns, 11 de desembre del 2023

Unió de Pagesos reclama més facilitats per caçar cabirols a les comarques vitivinícoles del Camp de Tarragona i Penedès

L'augment de la població d'aquests animals causen danys d'entre el 50% i el 100% en algunes finques de vinya

|

- Publicitat -

Unió de Pagesos reclama que es faciliti al “màxim” la caça del cabirol a les principals zones vitivinícoles, especialment, a les comarques de l’Alt Camp, el Priorat, la Conca de Barberà, Baix Penedès i l’Alt Penedès i el Bages. L’augment de la població d’aquests animals, conjuntament amb la manca de disponibilitat de verd per la sequera, provoquen danys d’entre el 50% i el 100% en algunes parcel·les de vinya. El sindicat també exigeix que la Comissió del Cabirol analitzi amb urgència els punts crítics i estableixi les zones on cal una gestió específica d’aquest cèrvid, així com que es posin en marxa les mesures per controlar-ne la població perquè, asseguren, s’ha convertit en un problema igual de greu que el del senglar.

Per això, Unió de Pagesos demana que s’estableixi el mateix període hàbil de caça del senglar per al cabirol a tot Catalunya, ja que la seva població i els danys que provoquen, diuen, s’han incrementat i generalitzat molt. En concret, la demanda és que es puguin caçar mascles i femelles de cabirols de setembre al març. Actualment, de novembre al desembre no es poden capturar cap dels dos, i del gener al març també està prohibit caçar els mascles.

Publicitat

Des de fa temps, els pagesos denuncien “la dimensió” del problema i assenyalen que ho demostren les dades de les captures fetes en àrees privades de caça d’arreu del país, les quals s’han multiplicat per dotze des de la temporada de caça de l’any 2007 -2008, quan es van capturar 712 exemplars. Així, segons dades del Consell territorial de caça de Tarragona, en la campanya del 2020-2021 se’n van caçar 8.622, mentre que el següent any les captures van augmentar i es van xifrar en un 44% a Tarragona, principalment a la Conca de Barberà i a l’Alt Camp.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email