Diumenge, 23 de juny del 2024

Una quinzena d’organitzacions impulsen una coalició per promoure l’eòlica marina al Mediterrani

Amb el nom de Med Ocean, la iniciativa vol trobar solucions "innovadores" que protegeixin l'ecosistema marí

|

- Publicitat -

Una quinzena d’organitzacions han impulsat una coalició internacional per promoure l’energia eòlica marina al Mediterrani. Sota el nom ‘Med Ocean’, la iniciativa vol trobar solucions “innovadores” que impulsin les renovables i protegeixin alhora l’ecosistema marí. La coalició agrupa des d’ONGs ambientals, la indústria de l’energia eòlica marina i operadors de xarxa elèctrica com Red Eléctrica (REE). Entre els membres també hi ha els promotors del Parc Tramuntana. En la presentació del projecte, l’organització ha assegurat que es tracta d’una aliança “sense precedents” que pretén accelerar el desplegament de l’energia eòlica de manera consensuada a nivell social, econòmic i mediambiental. 

En aquesta línia, membres de les diferents organitzacions han indicat que la coalició és una “oportunitat” per treballar de manera conjunta i aportar diferents perspectives. Així mateix, han remarcat que el projecte neix amb una “clara vocació de col·laboració i cooperació”. 

Publicitat

Entre els impulsors hi ha el Fons Mundial per la Naturalesa (WWF), SEO Birdlife o l’Associació Empresarial Eòlica (AEE). També inclou membres de l’Atlàntic, que volen “aprendre i intercanviar idees i processos”, segons han explicat. De fet, a l’Atlàntic hi ha iniciatives similars. 

Aquest dijous els membres fundadors de la coalició han segellat el seu compromís amb la firma d’un memoràndum d’entesa. 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies