Dilluns, 11 de desembre del 2023

Una paròdia de la deshumanització de la societat actual guanya el 35è Premi de Novel·la Breu de Mollerussa

Raquel Casas rebrà els 5.000 euros amb què està dotat el certamen, mentre que l'accèssit ha estat per Glòria Tomàs

|

- Publicitat -

Raquel Casas Agustí, de Vilanova i la Geltrú (1974), és la guanyadora del 35è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb ‘Glish’, una paròdia de la deshumanització en la postmodernitat amb un rerefons on entra en joc la intel·ligència artificial i la robotització humana. El sarcasme i la ironia, amb un to fresc i desinhibit, són algunes de les característiques de l’obra seleccionada que retrata l’escenari moral de la societat que s’està construint, segons el president del jurat, l’escriptor Josep Borrell. Per la seva banda, el jurat ha atorgat l’accèssit del premi, que enguany ha rebut 46 originals, a Glòria Tomàs. El veredicte s’ha donat a conèixer aquest divendres al vespre en un acte literari al Teatre L’Amistat.

Raquel Casas, guanyadora dels 5.000 euros amb què està dotat el premi, que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa, és professora de llengua i literatura a l’Institut Dolors Mallafré i Ros de Vilanova i la Geltrú. Ha publicat cinc poemaris, quatre dels quals han estat premiats, i un volum de contes. Com a professora ha estat guardonada amb el Premi Lletra a la millor experiència didàctica de la Fundació Prudenci Bertrana (2019) amb ‘Booktrailers, del paper a la pantalla’, i condueix el club de lectura Dijous entre lletres a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes.

Publicitat

Pel que fa a l’accèssit, dotat amb 1.000 euros, la guanyadora és Glòria Tomàs Nus (Rialp) amb la novel·la ‘L’any del gel’, un drama rural ambientat a la Vall d’Àssua al Pirineu amb un protagonista que pateix una malaltia mental. L’escriptora, que és també professora de Llengua i Literatura, en aquest cas a l’Institut d’Almenar, ha obtingut amb la seva producció literària diversos premis, entre ells el primer premi el 2019 i el tercer al 2020 en el Premi de Narrativa Breu de la Vila d’Almenar.

El veredicte del jurat, format pels escriptors Josep Borrell, Pep Coll i Albert Villaró i, enguany com a novetat l’escriptora lleidatana Montse Sanjuan en substitució de la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé, s’ha donat a conèixer aquest vespre en un acte literari al Teatre L’Amistat que ha estat conduït per la locutora i presentadora Montse Vidal.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email