Dijous, 28 de març del 2024

Un grup de famílies reclamen la inclusió d’una llar d’infants a l’escola els Minairons de Ribera de Cardós

|

- Publicitat -

Un grup de famílies de la Vall de Cardós (Pallars Sobirà) ha començat a recollir signatures per reclamar a l’Ajuntament la creació d’una llar d’infants. Aquesta s’hauria d’incloure a l’escola els Minairons de Ribera de Cardós. Les famílies promotores del manifest, emplacen el consistori a crear una taula de treball per tal d’aconseguir un espai i projecte educatiu consensuat i engrescador per tota la comunitat educativa. El Pla de Desenvolupament Local Sostenible de les Valls de Cardós, que va resultar d’un procés participatiu (2015-17) ja va recollir aquesta proposta i va concloure que és prioritari millorar serveis i infraestructures i enfortir l’Escola com a estratègia de dinamització i desenvolupament local.

La taula de treball hauria d’estar formada per l’Ajuntament de Vall de Cardós, representants de d’altres ajuntaments de la Vall Cardós, l’Escola els Minairons, i representants de les famílies interessades per tal d’aconseguir aquesta llar d’infants.

Publicitat

 

A les famílies els agradaria que la llar d’infants que reclamen és pogués inaugurar el pròxim curs 2021-22 i amb aquesta idea han iniciat una recollida de signatures per reclamar a l’Ajuntament començar a treballar al respecte.

 

Els pares i mares argumenten que la llar d’infants és necessària a la vall perquè és un “atractiu per a fixar població estable i un element estratègic per revertir l’actual envelliment de la població”. Veuen la llar d’infants com “un agent de cohesió” entre els pobles de la Vall i de “conciliació laboral” de les famílies que hi viuen.

 

Figueres rebutja la petició de connexió dels parcs previstos a l’Albera amb la subestació de distribució de la ciutat

L’Ajuntament reclama una planificació “global” i consensuada per a la implantació de la eòlica a l’Alt Empordà

ACN Figueres .- L’Ajuntament de Figueres ha informat desfavorablement dels avantprojectes de parc eòlic Serra de Bosquerós, previst a Agullana i Capmany, i el dels Querols, projectat a la Jonquera i Agullana. Els projectes inclouen la construcció d’una línia aèria d’evacuació d’energia fins a la subestació de distribució de Figueres, de 17 quilòmetres de llargada amb 58 torres d’entre 20 i 25 metres d’alçada i en paral·lel a la línia de l’AVE. Segons el consistori, la línia tindria un gran impacte i suposaria un punt de risc per a les aus, a banda de l’impacte “urbà” perquè se situaria molt a prop d’habitatges.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, diu que és imprescindible elaborar i “teixir” una estratègia comarcal, “amb consens dels municipis” i una planificació en la implantació de la eòlica a la comarca. En aquest sentit, el consistori veu imprescindible la redacció d’un pla d’aprofitament de les renovables i fixar els punts i el nombre de projectes que s’hi podrien ubicar.

 

En el seu informe, l’Ajuntament al·lega també que l’avantprojecte presentat no incorpora l’avaluació d’impacte ambiental i remarca que caldria que la línia d’alta tensió se soterrés per “minimitzar” els efectes sobre el medi i el paisatge.

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies