Dilluns, 27 de maig del 2024

Un enginyer amb un dron amb càmera tèrmica s’obre a col·laborar en les tasques de cerca d’animals i persones al Pirineu

La nova empresa, situada a la Seu d'Urgell, també ofereix serveis de revisió d'instal·lacions, fotogrametria i mapeig

|

- Publicitat -

Localitzar persones o animals en llocs de difícil accés a través d’una càmera tèrmica que permet mesurar la temperatura de diferents objectes a distància. L’eina, que pot ser molt útil i complementària en aquest tipus de tasques, l’està començant a oferir l’enginyer tècnic industrial Marc Llovera, que recentment ha creat l’empresa Aurobotics. La idea és explorar el potencial que pot tenir un servei professional de dron en una recerca, motiu pel qual ja ha fet els primers contactes amb institucions i empreses per plantejar la seva col·laboració. Situada a la Seu d’Urgell, l’objectiu és donar cobertura a l’àmbit del Pirineu, també en qüestions com ara la revisió d’instal·lacions o serveis de fotogrametria i mapeig, entre d’altres.

Llovera explica que va tenir la idea després de participar com a tallerista de drons a nivell formatiu en dos edicions de la Mobile Week a la Seu d’Urgell i en adornar-ne que aquest tipus de serveis no s’estaven prestant a títol professional en aquesta zona. Així, indica que la missió de la seva empresa és “contribuir al desenvolupament tecnològic del Pirineu”, tot tenint en compte la singularitat que presenta aquest territori des de diferents punts de vista, com ara l’orografia o el tipus d’activitats econòmiques que s’hi duen a terme.

Publicitat

L’enginyer posa com a exemple la utilitat que pot tenir el dron a l’hora de localitzar bestiar que està a l’alta muntanya o mascotes que s’hagin perdut. També parla de la col·laboració que es pot establir amb els equips d’emergències que treballen en tasques de recerca i rescat de persones, sobretot quan es fa fosc i la càmera tèrmica pot detectar un punt concret amb una temperatura diferent a la del seu entorn.

El fundador d’Aurobotics afirma que, tot i estar situat en una zona relativament propera a l’aeroport d’Andorra-la Seu, pot treballar amb una certa comoditat. En aquest sentit, ressalta la importància de la coordinació amb aquest tipus de serveis, tant des del punt de vista normatiu com de la compatibilitat entre les diverses activitats. Així, defensa que cal anar professionalitzant les operatives de dron per, després, anar-les estenent.

Respecte a d’altres tipologies de serveis, una que en destaca és la d’inspecció tècnica de plaques solars que estiguin instal·lades en teulades o llocs de difícil accés. Així, assenyala la importància de les revisions per detectar possibles danys o errors que puguin acabar comportant un incendi d’aquest tipus de dispositius. Mentre, la fotogrametria permet difondre els elements patrimonials en 3D i el mapeig fer controls de zones forestals, entre d’altres.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies