Dimecres, 22 de març del 2023

UGT-FICA: “la situació dels temporers és un drama humanitari”

|

- Publicitat -

Un “drama humanitari”. Així ha descrit el secretari general d’UGT-FICA de les terres de Lleida, Xavier Perelló, la situació dels temporers que s’allotgen al pavelló de la Balàfia de Lleida, habilitat per la Paeria lleidetana fa una setmana. A més, enguany, el sindicat ja ha presentat cinc denúncies a empreses agrícoles per suposades irregularitats en el pagament de salaris i en l’obligatorietat de facilitar allotjament als temporers empleats i exigeix a les administracions que afrontin la problemàtica amb recursos i l’actualització del conveni del camp.

Respecte a les denuncies a les empreses, Perelló ha recordat que cap temporer ”hauria d’estar sense allotjament”, ja que és obligatori proporcionar un lloc on dormir a aquells qui viuen més lluny de 75 quilòmetres del seu lloc de feina. Així mateix, ha remarcat que cal que tots tinguin el contracte laboral regularitzat. A més, consideren necessari que s’actualitzi el conveni del camp, que data del 2009, per tal que les taules salarials estiguin equilibrades i tots els empresaris agrícoles paguin a 7,02 euros l’hora. Perelló ha lamentat que, tot i el compromís d’iniciar les negociacions abans del 24 de juliol, no s’ha fixat la primera reunió fins al 18 de setembre. La patronal, representada per Unió de Pagesos (UP), JARC i l’Institut Agrícola de Sant Isidre, han acordat amb els seus afiliats pagar als temporers a 7,02 euros l’hora d’acord amb la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), però segons la UGT, aquest preu ”no l’aplica tothom” i per això cal que ek conveni equilibri la taula salarial.

Publicitat

A banda, la UGT ha valorat positivament la decisió del Tribunal Laboral de Catalunya de dictaminar que tots els treballadors de les càmeres de fruita cobrin un mínim de 7,08 euros l’hora, molt per sobre dels 6,28 que preveia la patronal.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

10 COMMENTS

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email