Divendres, 27 de gener del 2023

UGT denuncia l’empresa càrnica Grupo Jorge

|

- Publicitat -

UGT FICA ha interposat una denúncia contra Grupo Jorge a Inspecció de Treball per cessió il·legal de treballadors a l’escorxador de Santa Eugènia de Berga (Osona). UGT ha denunciat que les empreses mercantils Le Porc Gourmet i Axparia Trade estan subcontractant de manera fraudulenta les 1.400 persones que treballen a l’escorxador i que provenien de les falses cooperatives. El sindicat critica que Axparia Trade –l’empresa subcontractada– no tingui mitjans propis per realitzar cap activitat de manera independent. D’altra banda, també acusa Le Porc Gourmet d’exercir el poder d’organització i direcció per executar l’activitat dels treballadors dins l’escorxador, sense actuar com a responsable directe.

L’objectiu de la denúncia, segons han explicat fons sindicals a l’ACN, és aconseguir que els treballadors passin a formar part de Le Porc Gourmet i de Grupo Jorge, “l’empresa per la qual treballen realment”. Amb tot, els responsables d’UGT FICA ha criticat Inspecció de Treball perquè considera que davant aquest asituació de “frau” hauria d’haver actuat d’ofici i obrir una investigació. “La lluita pot ser llarga però el frau és molt evident”, han afirmat, i confien que finalment l’empresa acabarà internalitzant els treballadors.

Publicitat

El sindicat també ha suspès l’acord a què es va arribar a l’estiu entre Grupo Jorge i el sindicat CCOO. El pacte presumia la incorporació a l’empresa dels treballadors de les falses cooperatives –primer a través d’una empresa mercantil però sense data límit d’incorporació a Grupo Jorge –, cosa que podria haver suposat evitar una sanció d’uns 40 milions d’euros, tenint en compte tots els mesos d’antiguitat dels treballadors per qui l’empresa no hauria cotitzat.

UGT també ha presentat la mateixa denúncia pels treballadors d’Axparia a l’escorxador Fortune Pig (Mollerussa), propietat del Grupo Jorge.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

8 COMMENTS

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email