Dimarts, 16 de juliol del 2024

Tremp divulgarà els “superpoders” del corder durant la Fira Pallars

El Pallars Jussà compta amb 32.100 ovelles reproductores i és la comarca amb més caps de bestiar d'oví

|

- Publicitat -

El Pallars Jussà és la comarca amb més caps de bestiar d’oví de tot Catalunya amb un total de 32.100 ovelles reproductores i 48 explotacions. Amb l’objectiu d’ajudar aquest col·lectiu donant a conèixer la seva feina, les qualitats de la carn de corder i tots els seus derivats, l’Ajuntament de Tremp celebrarà Fira Pallars els propers 6 i 7 de maig. L’eix central serà el mercat firal on prendrà un especial protagonisme la girella i el formatge d’ovella del Pirineu. Per revaloritzar la carn de corder s’ha fet un full en format còmic on s’expliquen els “superpoders” del corder: ajuda a prevenir incendis; millora la capacitat del terreny de fixar CO2, ajuda a mantenir l’economia local i és un element de proximitat i d’alt valor nutricional.

Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Tremp a través del programa ‘Al teu gust, aliments del Pallars’ desenvolupa un projecte de preservació, revalorització i dinamització de la ramaderia d’oví i d’altres vinculats a corder.

Publicitat

Una mostra més del suport al sector oví de la comarca ha estat el lloc escollit per fer la presentació de la fira; a tocar de l’ermita de Sant Salvador de Toralla (Conca de Dalt) on Gerard Cardona, ramader i president de l’associació Pallaresa de Ramaders Oví (APROVI), estava pasturant el seu ramat.

Cardona ha destacat de la celebració de la ‘Fira Pallars. Terra de Corder’ que ajuda a enfortir el sector ramader de la comarca i a convertir-se en un punt de trobada pels productors de corder. Cardona ha destacat també el paper de la ramaderia en millorar la capacitat del terreny de fixar CO₂, evitar incendis, mantenir l’economia local i fixar població.

La festa vol reivindicar el paper rellevant que té la ramaderia de l’oví al Pallars, tant des del punt de vista econòmic, com social i cultural. El cartell que s’ha presentat vol transmetre el missatge d’una manera divertida i moderna i amb un ‘supercorder’, un personatge que ha d’ajudar a divulgar els diferents rols que tenen l’ovella, el corder i els ramats en la pervivència de la vida rural.

Al teu Gust

Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars desenvolupa un projecte de preservació, revalorització i dinamització de la ramaderia d’oví i d’altres vinculats al corder.

Josep Maria Puigarnau, regidor de fires de l’Ajuntament de Tremp, ha destacat que “el corder és un dels productes estrella de la comarca” i que se li ha de donar visibilitat amb diferents accions. La fira girarà entorn el corder, però servirà també per donar a conèixer tots els productors del Pallars i els productes que elaboren. L’acte central de la celebració tindrà lloc el diumenge dia 7 amb un dinar on el plat principal serà la carn de corder on s’espera la participació de més de 800 persones.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies