Diumenge, 23 de juny del 2024

Tossa de Mar destina més de 560.000 euros a solucionar les “deficiències” del museu municipal

Un cop enllestit els treballs, preveuen poder tornar a pertànyer a la xarxa de museus de Girona set anys després

|

- Publicitat -

Tossa de Mar (Selva) ha engegat els tràmits per licitar les obres d’adequació del museu municipal perquè torni a pertànyer a la xarxa de museus de Girona. En un comunicat, l’equip de govern exposa que els treballs estan valorats en uns 568.000 euros i que serviran per solucionar les “deficiències greus” que el Departament de Cultura va detectar a l’equipament arran d’una inspecció el 2016. Aquestes “incompliments greus” de la normativa museística van provocar que quedés fora de la xarxa, fet que va implicar que els béns passessin a la consideració de ‘col·lecció’ i que no tingués accés a més subvencions. El projecte preveu instal·lar-hi un ascensor adaptat, millorar l’accessibilitat i arreglar les patologies existents a cobertes i façana.

L’ajuntament ha iniciat la licitació per a fer l’adequació necessària, valorada en uns 568.000 euros. Entre les diferents accions que es portaran a terme, destaca la instal·lació d’un ascensor adaptat, la millora de l’accessibilitat, solucionar les patologies existents en les cobertes, mitgeres i façanes, una cambra higiènica adaptada i lluernes a les cobertes.

Publicitat

El projecte forma part del Pla de Sostenibilitat Turística que invertirà 1,2 milions d’euros (MEUR) a Tossa en dos anys en diversos projectes. L’aposta per la cultura i la sostenibilitat de la població ha estat un dels factors determinants per ser un dels tres projectes seleccionats en la convocatòria 2022 de l’edició ordinària del programa.

L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial així com donar suport al desenvolupament d’estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s’enfronta el sector turístic.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies