Dimecres, 22 de març del 2023

Tarragona aproparà la ciutadania a la seva història a travès d’una nova ruta arqueològica

A la façana de cadascun dels espais, el consistori ha instal·lat noves plaques informatives amb més contingut i amb un nou format.

|

- Publicitat -

Una nova ruta arqueològica mostrarà els vestigis de l’interior de setze establiments comercials de la Part Alta i sis equipaments del Museu d’Història de Tarragona. Sota el nom ‘Empremtes del passat’, l’Ajuntament vol apropar a la ciutadania la història que s’amaga dins els locals de la part més antiga del municipi. A la façana de cadascun dels espais, el consistori ha instal·lat noves plaques informatives amb més contingut i amb un nou format. Segons el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, la iniciativa també pretén fomentar la compra al comerç local, després dels efectes econòmics provocats per la pandèmia. L’ajuntament també ha instal·lat la nova senyalització en 28 espais més de la ciutat.

S’ha instal·lat una placa informativa a la façana dels 22 espais i locals comercials de la Part Alta de Tarragona que integren la nova ruta ‘Empremtes del passat’. A través d’un codi QR, els ciutadans podran conèixer la història que s’amaga a l’interior de cadascun d’aquest establiments. Entre ells, s’hi troba el restaurant Entrecopes, la joieria Personal o la sala de festes El Cau.

Publicitat

El museòleg i responsable del projecte, Aleix Rovira, destaca que tots els espais estan pensants tant per a aquelles persones que busquen un text planer com per a aquelles que cerquen una informació més tècnica, depenent de l’opció que l’usuari marqui a través del codi QR.

Una persona escanejant el QR de la nova placa instal·lada a l’exterior de la joieria “Personal” de Tarragona i que forma part dels projecte “Empremptes del passat”

Nova senyalització als edificis històrics

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, també ha presentat aquest dijous la nova senyalització que ja llueixen la gran majoria dels equipaments patrimonials de la ciutat. Es tracta d’un total de 28 plaques que inclouen el nom de l’edifici i una petita explicació en català, castellà, anglès i francès.
“La senyalització que hi havia a Tarragona no era l’adequada per a una ciutat que és Patrimoni Mundial”, ha criticat Pinedo. Segons el regidor, amb aquesta nova imatge, es pretén millorar la “comprensió de Tarragona i de la seva història, que conviu dia a dia amb el passat”.

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, assenyalant la nova placa instal·lada a la Casa Castellarnau

Enderroc d’un mur

Finalment, Hermán Pinedo ha anunciat l’enderroc d’un mur d’època contemporània ubicat a l’Antiga Audiència que separava el vestíbul amb la Torre dels Advocats, la qual conté una de les escalinates romanes millors conservades del món i que fins ara només es podien veure des del carrer dels Ferrers, després de la seva restauració l’any 2021.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email