Dimecres, 15 de maig del 2024

Setze cellers de la DO Emporda reobren al públic implantant mesures de seguretat i higiene

|

- Publicitat -

Setze cellers de la Costa Brava han reprès l’activitat enoturística amb l’entrada de la regió sanitària de Girona a la fase 2 del pla de desescalada. Els cellers han implantat mesures de seguretat i higiene i han aprofitat per introduir nombroses novetats a l’oferta enoturística de la destinació, com ara habilitar espais nous a l’aire lliure on fer tastos, potenciar les experiències gastronòmiques exclusives entre vinyes o impulsant els aperitius i barbacoes. Els cellers posen en valor l’enoturisme com a una de les activitats d’oci més recomanables i que més seguretat donen al visitant perquè la majoria de propostes es fan a l’aire lliure i en grups reduïts o directament de forma personalitzada.

Nous espais a l’aire lliure per fer-hi tasos al celler Masia Serra, experiències gastronòmiques exclusives entre vinyes com el nou wine bar del celler Mas Geli o els aperitius i barbacoes a La Vinyeta. La cultura, la salut i el benestar són el leitmotiv de la proposta ‘les tardes de vins i música a la fresca’, del celler Vinyes d’Olivardots, o les activitats de ioga i mindfulness entre vinyes, al Celler Martín Faixó o el grup Oliveda. Els catorze cellers que encara no han obert s’estan adaptant per poder-ho fer amb el màxim de garanties a la fase 3 i a l’anomenada “nova normalitat”.

Publicitat

 

Les novetats en l’oferta enoturística de la Costa Brava van més enllà dels cellers, ja que nombroses empreses de la Ruta del Vi DO Empordà també estan reprenent l’activitat amb unes actuacions innovadores. La majoria de restaurants, entre els quals hi ha Compartir, de Cadaqués, Can Cervera, de Roses, o Vicus i Es Portal, de Pals, han incorporat una carta de menjar per emportar.

 

També han adaptat les cartes dels restaurants a aquesta situació, com ha fet el restaurant La Calèndula, de Regencós. Pel que fa als allotjaments, mentre que hi ha hotels ja en funcionament, com el Park Hotel San Jorge & Spa i el Mas Espelt, la majoria opten per obrir les seves instal·lacions en el decurs del mes de juny, el 15 de juny en el cas dels allotjaments Moments Rurals, d’Espolla, o el 26 de juny en el cas de l’hotel Peralada Wine Spa & Golf, de Peralada.

 

En aquesta etapa de la desescalada i amb les diverses restriccions encara vigents, els cellers subratllen que la pràctica de l’enoturisme es pot convertir en una de les activitats d’oci més recomanables i que més seguretat donen al visitant.

 

Els cellers segueixen les pautes fixades en una guia específica per reduir el contagi en visites a cellers i altres instal·lacions industrials, llocs culturals, històrics i naturals. A la guia s’estableixen les pautes a seguir pel que fa a l’adaptació dels productes i serveis enoturístics, la neteja i desinfecció, l’adequació dels espais i la gestió dels aforaments, entre d’altres.

 

Aquestes pautes incideixen en aspectes generals que els cellers oberts al públic han de tenir en compte a l’hora d’organitzar les visites: prioritzar sempre els espais a l’aire lliure, en grup reduïts o directament personalitzats, respectar en tot moment les distàncies físiques de seguretat i flexibilitzar els horaris de les visites. Així mateix, si a la visita s’ofereixen degustacions de vi i gastronòmiques, s’han de servir racions individuals i les copes, els coberts i la resta de peces del parament s’han de netejar i desinfectar a alta temperatura.

 

Activitat durant el confinament

 

Així, després de veure com les vendes de vins de la DO Empordà es desplomaven, amb valors superiors al 90%, han endegat diverses campanyes com #EmpordaDesdeCasa amb tastos virtuals organitzats pel Consell Regulador de la DO Empordà, la campanya ‘Ajudem-nos’, de la Diputació de Girona o diverses iniciatives del club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

 

Entre les accions impulsades destaquen dues jornades de formació dirigides a preparar el sector per afrontar i adaptar l’activitat enoturística en l’etapa post covid-19, la creació d’uns cartells informatius sobre mesures preventives perquè puguin utilitzar els cellers, i la iniciativa ‘Passeja pels racons més bonics de la Ruta del Vi DO Empordà’, que consisteix en una sèrie d’Instagram Lives que tenen lloc els dijous de maig i juny i atorguen el protagonisme als viticultors de l’Empordà, tot ensenyant els paisatges i explicant històries i anècdotes.

 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

18 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Info on that Topic: monrural.cat/2020/06/05/setze-cellers-de-la-do-emporda-reobren-al-public-implantant-mesures-de-seguretat-i-higiene/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: monrural.cat/2020/06/05/setze-cellers-de-la-do-emporda-reobren-al-public-implantant-mesures-de-seguretat-i-higiene/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Here you can find 79067 additional Information to that Topic: monrural.cat/2020/06/05/setze-cellers-de-la-do-emporda-reobren-al-public-implantant-mesures-de-seguretat-i-higiene/ […]

  4. … [Trackback]

    […] There you can find 78555 additional Information to that Topic: monrural.cat/2020/06/05/setze-cellers-de-la-do-emporda-reobren-al-public-implantant-mesures-de-seguretat-i-higiene/ […]

  5. … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: monrural.cat/2020/06/05/setze-cellers-de-la-do-emporda-reobren-al-public-implantant-mesures-de-seguretat-i-higiene/ […]

Comments are closed.