Diumenge, 28 de abril del 2024

Roses celebra i reivindica el vi de la DO Empordà amb la Mostra del Vi

|

- Publicitat -

El diumenge 24 d’abril Roses acollirà la 8a edició de la Mostra del Vi DO Empordà, una de les principals cites del festival enoturisme VÍVID que se celebra durant tot l’abril.

 

Publicitat

Us imagineu convertir-vos en enòlegs per un dia participant en un taller de cupatge? Aquesta és la gran novetat d’aquest any en una Mostra de Vi DO Empordà que torna a posicionar Roses com a gran referent de l’enoturisme a la Costa Brava vinculada a la DO Empordà, en la qual la Ruta del Vi està integrada. La zona enjardinada que antecedeix a Ciutadella -el gran emblema patrimonial de la localitat- serà l’escenari verd i natural en el qual una desena de cellers oferiran a degustar els seus millors tints, blancs, rosats i escumosos maridats amb la gastronomia de proximitat del col·lectiu empordanès Cuina del Vent, que oferirà 5 saboroses receptes. Bon profit!

 

La cultura del vi, profundament arrelada a Roses des de fa vint-i-set segles -la van introduir els grecs el segle VI aC, es tornarà a reivindicar el diumenge 24 d’abril amb la 8a edició de la Mostra del Vi DO Empordà de Roses. De les 11:00 a les 15:00, l’exterior enjardinat de Ciutadella acollirà a 10 cellers d’aquesta Denominació d’Origen -una de les 70 que hi ha a Espanya- integrada per aquesta doble comarca gironina -Alt i Baix Empordà- de gran tradició vinícola i enoturisme.

          

Els 10 cellers participants en l’edició d’aquest any són: Celler Empordàlia, Vinyes dels Aspres, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Masetplana, Celler Castelló Murphy, Celler Hugas de Batlle, Bodegas Mas Vida, A.V Bodeguers, Cooperativa Garriguella y Celler Martí Fabra.

 

El complement gastronòmic a les degustacions de vins l’aportarà el col·lectiu de cuina La Cuina del Vent que han preparat per a l’ocasió aquests cinc saborosos plats amb productes locals i de proximitat: ‘Brandada de bacallà amb codolís de pebrot’, ‘Blinis de foie gras Collverd amb melmelada de figues’, ‘Tàrtar de mar i muntanya amb tonyina vermella i botifarra de perol’, ‘Croquetó d’arròs negre amb maionesa de safrà’ i ‘Cebiche de verat amb mango i escuma de llimona’.

 

Crea el teu propi vi en un “Taller de cupatge”

L’edició d’aquest any de la Mostra del Vi DO Empordà de Roses comptarà com a gran novetat amb un taller de cupatge, dirigit per una enòloga i experta comunicadora del món vinícola, que permetrà als participants convertir-se en enòlegs per un dia. Cada participant provarà dos vins, o blancs o negres, i haurà de decidir quin prefereix. A partir d’aquí podrà crear un nou cupatge i elaborar un vi propi personalitzat.

 

Els assistents a la Mostra tindràn un nou photocall dissenyat per a aquesta edició en la qual podran realitzar simpàtiques fotos i compartir-les a les xarxes de @visitroses. Aquest mateix dia es farà el sorteig de premis de la 6a edició de la Ruta de Tapes i del Vi DO Empordà de Roses celebrada del 25 de març al 3 d’abril, entre els qui lliuraran la seva butlleta o participaran a través de l’App per votar la millor tapa del 2022. El resultat de la votació es farà públic aquell dia i se sortejaran 5 premis consistents en un passaport per cada guanyador/a per degustar totes les tapes de l’edició 2023 i dos lots de vi per gentilesa de la DO Empordà.

 

Més informació a: 

http://es.visit.roses.cat/experiencias/festival-vivid-viii-muestra-del-vino-do-emporda

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

Comments are closed.