Dijous, 28 de setembre del 2023

Primera trobada d’Il·lustració científica a Catalunya

La ciència feta imatge

|

- Publicitat -

Alguna vegada us heu preguntat d’on surten les il·lustracions dels animals que veiem als cartells informatius de la muntanya? Qui fa aquestes il·lustracions? Són fidedignes?

Aquestes il·lustracions, que veiem en molts espais quotidians com cartells explicatius, potser d’espais naturals, guies de camp, etc, han estat creades per professionals que just ara comencen a crear gremi aquí Catalunya, els il·lustradors i il·lustradores científics.

Publicitat

La il·lustració científica és una branca de la il·lustració que serveix per a mostrar el coneixement de la manera més exacta i idèntica, portant la certesa i precisió de la ciència cap a una imatge. No es tracta d’un tipus d’il·lustració en el què es pot improvisar, sino que ha de servir per plasmar el concepte científic que es vol transmetre de manera objectiva i atractiva als diferents públics.

Aquest cap de setmana passat, en concret el 19 de febrer, es va realitzar la primera trobada d’aquests professionals de Catalunya, on s’hi van reunir professionals que porten tota una vida treballant en aquest sector però també persones que tot just comencen. De fet, fa relativament poc, el 2019, es va realitzar la primera edició a Catalunya i la segona a Espanya del postgrau en Il·lustració Científica de ciències naturals, actualment màster, que s’ha continuat impartint des de llavors.

La trobada realitzada a Campins, un petit poble del Montseny i casa d’un dels pioners en aquest camp, Carles Puche, va permetre compartir idees, mètodes de treball, experiències i tècniques entre els assistents, essent així un punt d’inici per donar a conèixer la professió a molta més gent.

Ara, l’objectiu és impulsar i divulgar aquesta professió, i continuar lluitant pel reconeixement que mereixen. També es pretén fer que aquesta professió sigui més coneguda, i que s’obrin portes i oportunitats als professionals, tant els que porten anys de recorregut com els que estan començant just ara.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email