Dimarts, 16 de juliol del 2024

Presenten la novena edició d’Univers Jove, que torna amb l’expectativa de rebre més de 800 estudiants

Hi participaran les grans universitats i una representació de la formació professional de fins a vuit comarques catalanes, a més d’altres centres que ofereixen cursos o formacions més específiques.

|

- Publicitat -

Amb representació de les grans universitats, formació professional de vuit comarques, orientació acadèmica individualitzada, dinamitzacions, demostracions en directe i xerrades d’orientació i formació. Així es presenta la novena edició de la fira Univers Jove, que se celebrarà dimarts vinent, 7 de febrer, de 9.30 a 14 h, al pavelló de Ripoll, tal com han explicat el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, i el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Ripoll, Joan Maria Roig. Serà conjuntament amb l’associació Leader Ripollès Ges Bisaura, també a l’organització, i amb la col·laboració del Servei educatiu del Ripollès i els centres d’ensenyament.

Colomer ha explicat que l’objectiu de l’Univers Jove és “facilitar als joves tots els recursos necessaris perquè puguin dissenyar el seu futur acadèmic que és, en definitiva, la base del seu futur professional i de les seves fites personals”. En aquest sentit, ha firmat que s’hi mostrarà una molt bona oferta del panorama formatiu per als estudiants que el visitin, amb un total de 58 estands. A més, ha apuntat que ja hi ha confirmada l’assistència de prop de 800 estudiants d’ESO i Batxillerat del Ripollès, la Cerdanya i Osona. Cada any participen més alumnes d’Osona, enguany, alumnes de fins a sis centres d’ensenyament Osonencs visitaran l’Univers Jove.

Publicitat

De la seva banda, Joan Maria Roig ha subratllat el valor que té la possibilitat d’acostar cap a la comarca, amb l’Univers Jove, l’oferta formativa que els joves tenen al seu abast. Alhora, també ha destacat la importància que els visitants que provenen de les comarques veïnes puguin descobrir els estudis que ofereixen els centres d’ensenyament del Ripollès. En aquest sentit, considera que aquesta és “una aposta que hem de mantenir”, perquè cada cop vinguin més centres a exposar la seva oferta a la fira i més joves a visitar-la. Paral·lelament, Joaquim Colomer també ha manifestat la voluntat del consell comarcal que el Departament d’Educació es comprometi més amb l’organització de l’Univers Jove, en contrast amb la implicació del Departament de Drets socials, a través dels serveis de Joventut. Constatant que Ensenyament aposta més per les fires educatives de les ciutats de Barcelona i Girona, Colomer apunta que “estaria bé descentralitzar una mica i donar més suport als més petits”.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, i el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Ripoll, Joan Maria Roig, presentant Univers Jove.

Les grans universitats i FP de 8 comarques

Tal com han explicat Colomer i Roig, a més d’actualitzar una mica la imatge del certamen, també s’ha reorganitzat la distribució dels estands per poder-n’hi encabir més. Finalment en seran 58, amb les grans universitats i una representació de la formació professional de fins a vuit comarques catalanes, a més d’altres centres que ofereixen cursos o formacions més específiques, com és el cas de l’ensenyament de llengües. Com a novetat, per primer cop hi seran presents la Universitat Pompeu Fabra i l’escola de la Fundació de la Universitat Autònoma de Barcelona, que fa cicles de formació professional.

Una altra opció que enguany s’afegeix a l’Univers Jove són les estades lingüístiques a l’estranger de l’empresa ripollesa Widerful. Aquest 2023 també es recuperen altres estands que havien vingut abans de la pandèmia, com la Universitat de Lleida, o el Centre d’estudis el Seminari, de Vic, amb la seva oferta esportiva. Tot això, sense oblidar serveis que, un any més, hi seran presents, com el Servei d’ocupació de Catalunya (SOC), la Unió intersectorial empresarial del Ripollès (UIER) o els equips de suport i orientació de Joventut del Ripollès i del Servei educatiu del Ripollès.

Més xerrades orientatives

Al programa del 9è Univers Jove es consolida l’espai de concursos, dinamitzacions i demostracions. N’hi haurà d’escalada, de gastronomia i d’activitat física i de mecatrònica. Però diversos expositors també faran demostracions al seu estand mateix. A més, com sempre, l’Escola comarcal de música del Ripollès hi serà present amb un escenari, per on
aniran passant alumnes per demostrar el seu talent.

Paral·lelament, s’amplia el nombre i la varietat de temàtiques de les xerrades que es faran durant tot l’Univers Jove. Entre els temes hi ha la gimnàstica emocional, les professions, les intel·ligències múltiples, combatre l’ansietat o les competències del segle XXI. Aquestes xerrades es faran al centre cívic de la Devesa i a la sala de gimnàstica del pavelló.

La programació completa de xerrades i dinamitzacions, així com el llistat complet d’estands i el plànol de la fira es poden consultar al web www.universjove.cat.

Un element singular que manté l’Univers Jove és el programa Univers Cultura, amb què els visitants podran adquirir entrades pel preu simbòlic d’un euro per veure equipaments culturals de referència nacional com el monestir de Ripoll, el Museu etnogràfic de Ripoll, la Farga Palau o l’Scriptorium.

La guia d’ensenyaments del Ripollès, actualitzada

Durant la presentació, s’ha aprofitat per explicar que s’ha actualitzat la guia de l’oferta educativa del Ripollès i se n’ha unificat la imatge gràfica amb la de l’Univers Jove. Properament estarà disponible al web de Joventut del Ripollès: ripolles.cat/joventut.
També se n’han editat exemplars en paper, que es donaran a tots els visitants de l’Univers Jove.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

9 COMMENTS

Comments are closed.