Dimarts, 16 de juliol del 2024

El Cruïlla es desentralitza amb el nou Cruïlla DO Terra Alta que es celebrarà a Batea a l’abril

El vi de la DO Terra Alta serà molt present durant tot el cap de setmana, en especial a l'espai Village, que acollirà diverses barres de vins de la DO

|

- Publicitat -

La Denominació d’Origen Terra Alta i Cruïlla han presentat la primera edició del festival Cruïlla DO Terra Alta, que se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 d’abril a Batea, i que omplirà la comarca de música i cultura per a tots els públics, amb un cartell de luxe que inclou les actuacions de MClan, Els Amics de les Arts, La Fúmiga, Dàmaris Gelabert per als més petits, i la música del Dj Miqui Puig.

L’altre gran protagonista del Cruïlla DO Terra Alta, junt amb la música, serà el vi de la DO Terra Alta, que serà molt present durant tot el cap de setmana, en especial a l’espai Village, que acollirà diverses barres de vins de la DO, que es podran maridar amb diferents propostes gastronòmiques. Un espai per descansar i recuperar forces per poder continuar gaudint de les propostes musicals del festival.

Publicitat

“El Festival Cruïlla ha estat fins ara vinculat a Barcelona: la diversitat que la caracteritza i les possibilitats que ofereix ja són trets intrínsecs del nostre festival. Així i tot, al Cruïlla som curiosos i incansables, sempre oberts a recórrer nous camins que ens facin descobrir noves cruïlles on aturar-nos. Amb aquest objectiu, el pròxim mes d’abril Cruïlla es posa en ruta per portar un tast de la seva essència a un nou indret del territori català”, ha assegurat Gerard Birbe, director de Cruïlla DO Terra Alta.

I és que amb Cruïlla DO Terra Alta, la marca Cruïlla desembarca per primer cop fora de la província de Barcelona, i la comarca de la Terra Alta, en les Terres de l’Ebre, ha estat l’escollida per a aquesta primera immersió. Una forta aposta pel territori tant per part de l’organització d’un festival de renom com és el Cruïlla, com per la DO Terra Alta, que continua treballant així per promocionar la seva zona de producció i unir els seus vins amb el millor de la cultura.

En aquest sentit, Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta ha afirmat que es tracta d’una aposta importantíssima per al territori: “Mai hi ha hagut una proposta així a les Terres de l’Ebre. Estem molt contents. Una proposta amb una cartellera importantíssima i on els vins i la gastronomia seran presents i molt protagonistes. Hem de maridar la cultura amb el vi i aquesta és la nostra intenció. A més, es tracta d’un projecte totalment inclusiu i comarcal. Ha de ser un projecte de tots. És bo per a la comarca, és bo per a Terres de l’Ebre i, per tant, és bo per a tothom”.

Cartell del Cruïlla DO Terra Alta

Primavera DO Terra Alta

La primera edició del Cruïlla DO Terra Alta s’emmarca en la celebració de la Primavera DO Terra Alta, que concentrarà en una setmana diferents activitats enoculturals al territori. Així, coincidint amb la celebració del festival, dissabte 22, a Batea, tindrà lloc també una mostra de vins al llarg de tot el dia.

Aquesta celebració de la Primavera arrencarà dijous 20 d’abril amb un sopar de gala a l’Església del Poble Vell de Corbera, on la DO Terra Alta celebrarà el seu 40è aniversari. En el marc d’aquest sopar es farà entrega també dels premis del tradicional Concurs de Vins amb DO Terra Alta, de manera que els assistents al Cruïlla puguin també tastar els vins guanyadors.

Previ al sopar tindrà lloc un dels moments més esperats per la DO Terra Alta: la presentació del seu primer llibre fotogràfic, un projecte en el qual la DO ha posat molts esforços econòmics i humans, i en el qual porta treballant més de dos anys, i que per fi veurà la llum aquest any, amb una presentació espectacular, a l’alçada del projecte: un mapping que es projectarà sobre la façana de l’Església del Poble Vell.

Primer pla de dos copes on se serveix un vi negre del celler Frisach de Corbera d'Ebre durant la jornada professional de la DO Terra Alta. Imatge del 28 d'octubre del 2019 (horitzontal)
Primer pla de dos copes on se serveix un vi negre del celler Frisach de Corbera d’Ebre durant un tast de vins de la DO Terra Alta.

Espai per als professionals

Els professionals també tindran el seu espai dins d’aquesta setmana de celebracions. I és que la DO Terra Alta recupera la jornada professional que tradicionalment s’ha celebrat a la comarca. Així, dilluns 24 serà el torn perquè els cellers puguin presentar els seus vins directament als professionals de la restauració i la distribució, així com a prescriptors i premsa especialitzada.

I com a novetat, enguany des de la Ruta del Vi de la DO Terra Alta, s’organitzarà també una jornada per a professionals del turisme de tot l’Estat, perquè puguin conèixer de primera mà els cellers membres de la Ruta, i apropar-se a la comarca per conèixer-la en plena ebullició, tant culturalment com paisatgísticament.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.