Dilluns, 06 de maig del 2024

El 52% dels pisos turístics són al món rural

|

- Publicitat -

El 52% dels pisos turístics se situen a la Catalunya rural. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi de la Fundació Món Rural sobre l’impacte d’aquest tipus d’allotjaments a les zones rurals en comparació amb els establiments de turisme rural. Amb tot, el treball assenyala diferències notables entre ambdós models de negoci. D’una banda, apunta que els apartaments turístics tendeixen a situar-se als grans nuclis urbans de la comarca, llocs amb atractiu turístics de per si, ja que la seva demanda depèn del nivell d’atractiu del seu entorn. En canvi, les cases i hotels rurals atreuen els seus clients arran de les característiques del mateix establiment i els serveis que ofereixen als visitants.

De l’altra, afirma que el perfil del turista que s’allotja en pisos turístics és menys local que el de l’establiment de turisme rural i es tracta, en general, de parelles que tenen com a “motivació principal l’oci i es planteja menys alternatives de destí que el turista d’establiment de turisme rural”. A més a més, la despesa mitjana per persona és menor, concretament de 47€ per persona.

Publicitat

L’estudi també indica que l’1% dels propietaris amb més d’un pis turístics al món rural acumula el 13% del total. Tot i això, i malgrat que des de 2015 ha crescut exponencialment el nombre de pisos turístic a les comarques rurals, actualment n’hi ha 77.250, la Fundació Món Rural no considera que tinguin un impacte directe en el mercat de lloguer de l’habitatge. Tot i això, es reconeix que en algunes les comarques on n’hi ha més “el volum del nou mercat de lloguer que entra en el mercat, tot i ser positiu, s’ha vist reduït”, malgrat que no és una tendència global.

Les comarques amb més pisos turístics són: Alt Empordà (23%), l’Alta Ribagorça (15%), el Baix Ebre (34%), el Baix Empordà (27%), el Pla de L’Estany (22%), La Selva (29%) i la Val d’Aran (17%). “Mentre les iniciatives s’han mantingut dins del marc de l’ocasionalitat i del caràcter no lucratiu, la convivència ha estat pacífica. Però quan s’ha passat a l’activitat permanent, i quan de l’activitat no lucrativa s’ha passat a un concepte de negoci lucratiu, aleshores afloren les tensions. I si a l’anterior s’hi afegeix l’oferta no reglada ni declarada, aleshores el malestar esdevé més palès”, afirmen. De fet, encara que el saldo d’obertures i tancaments d’establiments de turisme rural és positiu, la tendència és clarament decreixent, pel que “les darreres dades no conviden a l’optimisme per aquesta tipologia d’establiment d’allotjament turístic”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

32 COMMENTS

  1. Chirurgie Tunisie

    […]we prefer to honor several other web websites around the internet, even when they aren’t linked to us, by linking to them. Beneath are some webpages worth checking out[…]

Comments are closed.