Dijous, 28 de març del 2024

Pèrdues fins al 30% en la campanya de la fruita dolça

|

- Publicitat -

Males perspectives per a la fruita dolça, especialment a la Ribera d’Ebre i el Baix Segrià. Primer, els freds durant els darrers dies de maig, que en van afectar la floració. Ara, la xafogor – especialment l’onada de calor registrada a finals de juny – ha provocat sobremaduracions indesitjades. Una suma de situacions que fa que, segons Unió de Pagesos, ha provocat que es perdi el 30% de la collita. A banda, Unió de Pagesos ha destacat que, només pel cop de calor, la producció de pera ercolina i llimonera ha tingut pèrdues superiors al 45% per parcel·la, al Baix Segre. Davant aquesta situació, el sindicat demana un seguiment curós de les diferents adversitats climàtiques patides i la seva afectació a la producció, tant en camp com en central, per part de les administracions competents.

ppA més, segons UP, els efectes del cop de calor no només es detecten al camp sinó que apareixen també a l’hora de manipular la fruita, ja que a les peces danyades pel cop de calor se’ls desprèn fàcilment la pell. En cas de confirmar-se pèrdues de més del 30% de la mitjana a la Ribera d’Ebre, al Baix Segrià o en altres zones de Catalunya, el sindicat sol·licitarà que s’articulin mesures fiscals i financeres per a les explotacions més afectades i amb caràcter d’urgència.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

13 COMMENTS

Comments are closed.