Dimarts, 31 de gener del 2023

El Pirineu amb la carn autòctona

|

- Publicitat -

El Parc Natural de l’Alt Pirineu incentiva el consum de carn de varietats autòctones. A través de la campanya La carn del Parc Natural de l’Alt Pirineu: la conservació del paisatge a la taula, destinada a carnisseries, restaurants, escoles i altres espais públics dins l’àmbit del parc, es vol millorar el coneixement de les persones consumidores sobre les races de bestiar autòctones si les diferents maneres de cuinar-la.

A partir d’il·lustracions, es podran descobrir la vaca pallaresa i la vaca bruna dels Pirineus, l’ovella xisqueta i l’ovella aranesa, la cabra pirinenca i el cavall pirinenc català i les diferents peces que se n’obtenen. A més a més, el material va inclou el tipus de cocció més adequada per cada part de l’animal.

Materials de la campanya
La carn del Parc Natural de l’Alt Pirineu: la conservació del paisatge a la taula | Generalitat de Catalunya
Publicitat

 La campanya ha comptat amb la col·laboració de les principals associacions ramaderes de l’àmbit del parc, com l’Associació d’Oví i Cabrum del Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Associació professional de ramaders de la vaca bruna dels Pirineus del Pallars Sobirà, l’Associació de ramaders de vaca pallaresa, l’Associació de ramaders del cavall pirinenc català del Pallars Sobirà,  l’Associació de criadors i productors del cavall pirinenc català de l’Alt Urgell, l’Associació de criadors d’oví de raça aranesa, l’Associació catalana de criadors d’oví de raça xisqueta i l’Associació de criadors de cabrum de raça pirinenca.  

El material informatiu és fruit de l’estudi Anàlisis del recorregut dels productes ramaders càrnics al Parc Natural de l’Alt Pirineu, elaborat el 2017 amb l’objectiu d’identificar diferents línies de treball en aquest àmbit. Així, es va identificar la necessitat d’impulsar accions de sensibilització i divulgació de les races ramaderes presents al Parc Natural de l’Alt Pirineu per incentivar-ne el seu consum entre la població local i el sector de la restauració per ajudar així a garantir la seva viabilitat. Amb aquesta actuació, i altres com la Fira anual de Productors del Parc prevista enguany pel 10 de juny, el parc contribueix a la promoció de l’activitat ramadera i agrícola en aquest àmbit, i mostra el seu compromís amb aquest sector, que considera com un important actiu per a la conservació del patrimoni natural i el paisatge agroramader de les zones de muntanya.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

6 COMMENTS

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

Subscriu-te a la nostra Newsletter i rep les notícies més importants al teu email