Dilluns, 27 de maig del 2024

El Pallars, decidit a celebrar el Doctor Music de 2020

|

- Publicitat -

El Pallars Sobirà no renuncia a acollir una futura edició del Doctor Music Festival. Les batllies de la comarca han assegurat, després d’una reunió amb la Diputació de Lleida, que seguiran treballant perquè l’any vinent el festival se celebri a Escalarre. En aquest sentit, l’ens provincial ha assegurat que mantindrà la partida de 200.000 euros per fer inversions a la comarca. Entre les accions previstes, finançar la instal·lació de radars meteorològics o sensors de riu que permetin minimitzar els riscos davant de possibles aiguats i la promoció turística de la zona.

Malgrat la sensació d “enuig, desil·lusió i desencant” que ha causat el trasllat de l’esdeveniment a Montmeló, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isús, ha assegurat que “existeix una possibilitat de minimitzar els riscos” davant dels possibles aiguats amb la instal·lació d’un seguit d’elements de seguretat, tot i que l’actual normativa d’inundabilitat no ho permet. En conseqüència, Isús ha reclamat un canvi legislatiu o bé “introduir-hi paràmetres que prevegin la singularitat de les comarques de muntanya”. “Hem de buscar mesures necessàries per incidir amb una normativa que no només ens impedeix fer un festival sinó moltes altres activitats a la comarca i inclús posa en qüestió algunes ja existents”, ha dit.

Publicitat

Per la seva banda, Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació, ha demanat optimisme als habitants de la comarca, ja que s’ha arribat a un acord per treballar plegats i buscar solucions. “Si bé s’ha perdut enguany un festival, s’han de potenciar la resta de múltiples i diversos esdeveniments que s’organitzen en aquest territori”, ha declarat, alhora que reclamava, “fer valdre el que tenim i no el que hem perdut”.

Manca de voluntat per part de l’ACA

Pel que fa a l’actuació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Isús ha volgut reiterar les crítiques expressades anteriorment. “Quan hi ha un projecte, hi ha d’haver voluntats de totes les parts. La promotora l’han posada tota i més i, a més, ha posat diners, però l’administració també ha de posar voluntat i en el cas de l’ACA l’he trobada a faltar”, ha sentenciat. Així mateix, ha lamentat que “després de 26 reunions no hagin estat capaços de buscar la solució per tenir un informe que amb una sèrie de condicionants no hagués impedit el Doctor Music”. A més a més, ha recordat que s’ha encarregat un informe extern per poder comparar-lo amb el realitzat per l’ACA.

D’altra banda, Rosa Maria Perelló s’ha compromès a acompanyar els alcaldes i el consell comarcal en les reunions que han demanat celebrar tant amb el president de la Generalitat, Quim Torra, com amb el conseller de Territori, Damià Calvet, després del veto de l’ACA i del trasllat del Doctor Music a Montmeló.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

9 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] There you will find 49622 more Information on that Topic: territorirural.cat/pallars-batlles-doctor-music-2020/ […]

Comments are closed.