Divendres, 17 de maig del 2024

Menjar pa integral, beneficiós per la butxaca

|

- Publicitat -

El pa integral tindrà un IVA reduït. El Ministeri d’Agricultura ha aprovat la nova normativa de qualitat del pa, que vol garantir la lleial competència entre indústries establint “les mateixes condicions entre tots els productors i facilitant la innovació” al sector, segons informen en un comunicat. En virtut d’aquesta, s’endureixen els requisits per considerar que un pa és integral, requerint que el 100% de la farina emprada sigui integral. En contrapartida, l’IVA d’aquests productes passarà del 10% al 4%.

Pel que fa als pans que no estan elaborats de manera exclusiva amb farina integral, hauran d’especificar-ne el percentatge. També s’estableix que el pa de sègol només pot estar preparat amb aquests tipus de farina i també es defineix què és el pa multicereals. A més a més, es concreta la definició de massa mare, que limita l’us de llevat industrial, i defineix l’elaboració artesanal del pa i una nova definició pel concepte “pa comú”. Finalment, s’ha limitat la quantitat de sal que es pot utilitzar.

Publicitat

Segons les dades del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, el 2018, el consum mitjà anual de pa per persona i any es va situar en els 31,77 quilos. Les llars espanyoles van destinar el 5,09% del seu pressupost per a alimentació i begudes en la llar a la compra d’aquest producte, sent la despesa per persona anual de 76,13 euros. Per tipus de pa, el més consumit és el pa fresc/congelat (80,7%), enfront del pa industrial (pa sec i de llarga durada que suposa el 19,3%).

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

14 COMMENTS

Comments are closed.