Dimarts, 16 de juliol del 2024

Organa Espirulina s’alia amb empreses del Segrià per a introduir l’espirulina a la dieta habitual

La firma ja ha col·laborat amb tres empreses de la comarca per llançar al mercat tres productes elaborats amb espirulina: Bombons, formatge de cabra i massa de pizza

|

- Publicitat -

L’empresa d’Almenar (Segrià), Organa Espirulina, és pionera a Ponent en el cultiu i venda d’espirulina, una microalga beneficiosa per a la salut per ser rica en vitamines, minerals, proteïnes i antioxidants. Els seus impulsors van arrencar el projecte fa quatre anys i actualment la comercialitzen en diferents formats: fresca, en comprimits i fideus deshidratats. Al ser, però, un producte encara poc conegut, han decidit buscar aliances amb empreses de proximitat per introduir l’espirulina a la dieta de manera habitual. A finals del 2022 van treure al mercat un bombó de cacau i espirulina i fa poc han llançat un formatge de cabra amb aquesta microalga, mentre que una altra col·laboració utilitza l’espirulina per elaborar massa de pizza.

Organa Espirulina aposta per introduir aquesta microalga a productes habituals a les cuines que elaboren firmes del Segrià. D’aquesta manera aconsegueix, d’una banda, donar a conèixer l’espirulina i fer-la accessible a aquella gent que no sap com consumir-la, mentre que de l’altra crea “nous aliments més saludables i més sostenibles”, explica Joan Solé, el gerent de l’empresa.

Publicitat

L’espirulina es caracteritza per tenir un color blau verd intens, tot i que al paladar el seu gust és més aviat “neutre”. Això és un avantatge, segons Solé, ja que fa que sigui un ingredient “molt senzill” d’introduir als productes, de manera que permet millorar les propietats nutricionals dels aliments sense haver de comprometre’n el sabor.

De moment, la firma ja ha col·laborat amb tres empreses de la comarca per llançar al mercat tres productes elaborats amb espirulina. Es tracta de bombons, formatge de cabra i massa de pizza.

El producte més recent en introduir l’espirulina és un formatge de cabra tendre elaborat juntament amb Cal Quitèria d’Almacelles. En aquest cas, l’ingredient s’afegeix abans de la curació del formatge i el resultat que queda és un formatge en barra amb una lleugera tonalitat blavosa i unes propietats “encara més favorables”, explica Solé, que també posa en valor la proximitat, de “menys de quatre quilòmetres”, entre aquest obrador formatger i la seva empresa.

El nou formatge tendre de cabra elaborat amb espirulina per Cal Quitèria i Organa Espirulina

Per la seva banda, el gerent de Cal Quitèria, Carles Pàmpols, ha indicat que es tracta d’un formatge tendre amb un gust “suau”, que manté els punts àcids de la llet de cabra i el regust de l’espirulina.

Un altre producte que des de fa poc també ha incorporat l’espirulina entre els seus ingredients és una massa de pizza de la Pizzeria l’Expresso, també d’Almacelles. La idea va sorgir arran d’un curset de cuina on els propietaris del negoci van conèixer un cuiner de Nàpols que experimentava amb carbó orgànic del Vesuvi i cúrcuma. “Però vaig pensar, per portar el carbó orgànic de tan lluny per què no provem de fer-ho amb espirulina que fa Organa?”, ha relatat la copropietària de la pizzeria, Montse Pascual, que s’ha mostrat satisfeta amb la resposta dels clients que ja han provat aquesta massa de color verdós. “Tota la gent que l’ha provat ha repetit i estant molt contents”, ha afegit, mentre que Solé ha explicat que la microalga ajuda a digerir millor el gluten de la pasta.

Una mà tallant una pizza elaborada amb massa d’espirulina a la pizzeria l’Expresso d’Almacelles

D’altra banda, a finals de l’any passat Organa Espirulina i Ivan Pascual, mestre xocolater i responsable de Bean to Bar Lleida, van treure al mercat un bombó saludable i que calma la gana elaborat amb cacau i espirulina, sota la marca comercial Mumel.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

2 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: territorirural.cat/organa-espirulina-salia-amb-empreses-del-segria-per-a-introduir-lespirulina-a-la-dieta-habitual/ […]

Comments are closed.