Dijous, 25 de abril del 2024

Oli: competir en qualitat, no en preu

|

- Publicitat -

Revaloritzar l’oli d’oliva català, aquesta és la fita. Davant la crisi del sector, Unió de Pagesos (UP) aposta per posicionar l’oli d’oliva extra i l’oli d’oliva verge extra del país al centre de tots els focus. D’aquesta manera, el sindicat vol diferenciar el producte dels agricultors catalans de les “d’altres zones productores amb els quals no pot competir en preu però sí en qualitat“, segons expliquen en un comunicat.

En aquest sentit, el sindicat ha mostrat la seva voluntat de desvincular la producció catalana de l’organització Interprofessional Aceite de oliva Español, ja que considera que la “promoció que realitza a favor de l’oli d’oliva no afavoreix els interessos de la pagesia catalana”. Pel sindicat, és necessari “donar a conèixer les bondats de consumir oli d’oliva verge extra, per ser l’únic beneficiós per a la salut”, a més perquè el seu consum “respecta el medi ambient i permet mantenir les plantacions d’oliverars, que donen paisatges únics a Catalunya i alhora afavoreixen el manteniment de l’equilibri territorial”.

Publicitat

Altrament, reclamen a Agricultura que lideri la constitució d’un grup de treball interdepartamental per abordar temes de competència, consum, comerç i seguretat alimentària amb els representants del sector i elaborar un full de ruta per al sector de l’olivera a Catalunya.

A banda, Unió de Pagesos també ha celebrat que a petició del sindicat les comarques de l’Urgell i el Pla d’Urgell, obtinguin una reducció de mòduls de 0,26 a 0,18, fet que suposa reduir la fiscalitat en un 31%, cosa que equipara aquestes comarques a la resta de comarques de la Plana de Lleida.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

17 COMMENTS

Comments are closed.