Diumenge, 03 de març del 2024

Obren una convocatòria de subvencions per millorar els camins municipals de les zones de muntanya

Així es busca garantir l'equitat territorial i la millora de les condicions de vida dels veïns d'aquestes comarques, ajudant a fixar població i evitant el despoblament.

|

- Publicitat -

El Departament de Territori té en marxa la convocatòria de subvencions, destinades als consells de les comarques de muntanya i al Conselh Generau d’Aran, per actuacions de millora i manteniment de camins municipals de la xarxa veïnal i rural. Es tracta de la convocatòria anticipada per al 2023, que finançarà accions executades entre l’1 de gener i el 31 d’octubre d’enguany i està dotada amb 6 milions d’euros. D’aquesta manera, es busca garantir l’equitat territorial i la millora de les condicions de vida dels veïns d’aquestes comarques, ajudant a fixar població i evitant el despoblament. Les polítiques de muntanya, que engloben diverses línies de subvencions, van sumar l’any passat prop de 9 milions d’euros, el triple que habitualment.

En concret, el 2022 aquesta línia de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural va passar d’estar dotada amb 2,5 milions a 6 milions d’euros i, enguany, el Departament de Territori manté l’esforç pressupostari. Les comarques de muntanya es caracteritzen per tenir molts quilòmetres de vials municipals, amb uns costos de manteniment elevats per raons orogràfiques i climàtiques. En aquest context, fa anys que els consells comarcals i els ajuntaments cooperen en la gestió de la xarxa de camins municipals i, sovint, aquests deleguen part de les tasques a realitzar en els consells, que disposen de més mitjans tècnics i materials.

Publicitat

Per aquests motius, a l’empara de la Llei d’alta muntanya, la Generalitat ha mantingut sempre una política de suport als ens locals en la seva tasca d’adequació de la xarxa de camins i ha potenciat el paper dels consells comarcals com a mancomunitat tècnica de serveis i ens de cooperació. En el cas de les subvencions per a la millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural de titularitat municipal, l’import màxim que es pot concedir a cada consell comarcal es determina en funció de la longitud de la seva xarxa estructurant.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

5 COMMENTS

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: territorirural.cat/obren-una-convocatoria-de-subvencions-per-millorar-els-camins-municipals-de-les-zones-de-muntanya/ […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]