Dimarts, 16 de juliol del 2024

Neix al Berguedà el primer Gremi de la Bioconstrucció de Catalunya

Han creat una escola de formació professional per solucionar la manca de personal qualificat que pateix el sector

|

- Publicitat -

El sector de la bioconstrucció va a l’alça i la demanda cada cop és més gran. Davant d’aquest escenari, una desena d’empreses han decidit aliar-se i crear el primer Gremi de Bioconstrucció de Catalunya. La iniciativa neix com un punt de trobada entre professionals i empreses, i vol donar resposta a les necessitats del sector. Entre elles, la falta de personal qualificat. Per això, la primera acció que durà a terme és la creació d’una escola de formació professional en bioconstrucció, que tindrà la seva seu al Museu del Ciment de Castellar de N’Hug, a l’alt Berguedà. L’escola ja té programades tres formacions. Entre elles, un curs de mestratge en construcció tradicional que acreditarà professionals en restauració i rehabilitació.

Fa temps que el Berguedà treballa per ser una comarca pionera en tot el que fa referència a la bioconstrucció. De fet, al juny del 2021, es va crear a Avià la primera fira del país especialitzada en bioconstrucció i eficiència energètica, una iniciativa que després s’ha replicat a d’altres zones del país.

Publicitat

Ara, la comarca vol fer un pas endavant. “Aquest punt de trobada no pot ser tres dies l’any. Hi ha d’haver un punt de referència, un lloc on expressar les problemàtiques i les inquietuds, i on les empreses se sentin representades “, ha subratllat Rosa Prat, una de les principals impulsores.

I amb aquesta voluntat, neix el primer Gremi de Bioconstrucció de Catalunya que, de moment, aplega una desena d’empreses i que té la intenció de créixer arreu del país. La primera acció que farà el gremi és donar resposta a una necessitat del sector: la falta de personal qualificat.

Per aquest motiu, s’ha creat la primera escola de bioconstrucció, que tindrà seu al Museu del Ciment de Castellar de n’Hug. L’objectiu és crear una oferta contínua que permeti a professionals del territori, empreses i especialistes formar-se en diversos camps de la bioconstrucció. De moment, ja hi ha tres formacions en marxa.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies