Diumenge, 03 de març del 2024

Manifestació als terrenys on es farà l’abocador de Riba-roja

|

- Publicitat -

Continua la polèmica per l’abocador de Riba-roja d’Ebre. Una vintena de manifestants de les plataformes Ribera Digna i Almatretnet Net, contràries a la iniciativa, han entrat als terrenys on es farà l’equipament i s’hi han encadenat durant més d’una hora. Amb tot, un cop més, l’acció reivindicativa ha comptat amb una contraprotesta. Aquesta vegada, un centenar de partidaris de l’abocador s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament, per mostrar el seu suport al dipòsit, que consideren un projecte de futur per dinamitzar el territori i evitar la despoblació.

La Plataforma Ribera Digna es va reunir aquest dimecres, a Tortosa, amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, “per transmetre’ls la preocupació de la comarca”, després de l’inici de les obres d’adequació del camí que va a l’abocador de Riba-roja. D’altra banda, estava prevista una reunió, a Barcelona, també aquest dimecres, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antoni Suárez, i un grup de veïns representants de la plataforma Riba-roja Decideix, favorable a l’abocador, que es va acabar posposant i no es va celebrar.

Publicitat

Medi ambient vs dinamització econòmica

“Quatre quartos i merda per tot arreu”, això és el que aportarà l’abocador a la comarca segons els detractors del projecte. Segons els membres de Ribera Digna i Almatretnet Net, el projecte representa una agressió al territori i han assegurat que faran tot el possible per aturar la seva construcció. En canvi, la plataforma Ribera Decideix considera que es tracta d’una iniciativa de futur per contrarestar la despoblació que pateixen.

Setmanes enrere, l’aprovació de la llicència pel projecte va costar a Antoni Suárez, batlle de Riba-roja d’Ebre, el càrrec de director territorial de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre. El dia 5 d’abril, Damià Calvet va cessar Suárez al·legant “pèrdua de confiança”.

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies

24 COMMENTS

  1. Finance courses

    […]Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nonetheless really really worth taking a look, whoa did one particular master about Mid East has got far more problerms at the same time […]

Comments are closed.

No et perdis les darreres novetats!

[mc4wp_form id=”1662″]