Dissabte, 27 de abril del 2024

L’oli d’oliva verge enriquit amb els seus propis antioxidants preveu l’acumulació de colesterol, segons un estudi

|

- Publicitat -

Una nova investigació ha demostrat que l’oli d’oliva verge enriquit amb els seus propis compostos fenòlics augmenta la capacitat de les partícules HDL (lipoproteïnes d’alta densitat) de transportar el colesterol dipositat a la paret arterial per a la seva posterior eliminació de l’organisme a través del fetge i l’intestí. El treball, publicat a la revista ‘Biomedicines’, ha estat coordinat per investigadors del CIBER de les àrees de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades i de Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició, l’Institut de Recerca i l’Hospital de Sant Pau, l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM), la Universitat Rovira i Virgili, la de Lleida i l’Institut de Ciències de la Vinya i del Vi-ICVV.

La investigació, realitzada en un model experimental de ratolí, ha permès avaluar que tant l’oli d’oliva verge enriquit amb els seus propis compostos fenòlics com els propis compostos fenòlics per si mateixos, eren capaços no només de millorar la capacitat de les HDL per extreure colesterol de les cèl·lules macrofàgiques, sinó també eliminar-lo de l’organisme. Aquest mecanisme és un reflex d’una de les funcions cardioprotectores de les HDL.

Publicitat

 

Els resultats d’aquesta investigació, juntament amb els d’estudis previs dels grups implicats en aquest treball, permetrien concloure que aquest oli d’oliva enriquit amb els seus propis compostos fenòlics es pot considerar com un aliment funcional cardiosaludable.

 

Els compostos fenòlics són substàncies naturals que es troben a les plantes, les fruites, les verdures, el cafè o la xocolata, entre d’altres aliments, i tenen propietats antioxidants i antiinflamatòries. L’oli funcional utilitzat en aquesta investigació es va enriquir amb compostos fenòlics propis de l’oli d’oliva verge, pel que el seu contingut d’aquests compostos és superior al què està present de forma habitual en els olis d’oliva verge, gràcies a un procés tecnològic innovador.

 

 

 

Publicitat

Segueix-nos a:

Més notícies